Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Foamroller
Bij Inbewegen leer je actief de Foamroller gebruiken. Karen Bok is Sport-Oefentherapeut van Inbewegen en helpt jou naar blessurevrij sporten en gezond bewegen.

Spierpijn? Slecht herstellen of stijf?; Twee oorzaken.

Je hebt afvalstoffen van verbranding (o.a. melkzuur) opgehoopt en/of je hebt kleine beschadigingen tijdens het trainen opgelopen die nog niet hersteld zijn. Voor beide oorzaken geldt:

Ontspannen

Spierpijn en ook diverse andere kwalen verbeteren door ontspanning. Zelfs alleen maar je uitademing af en toe iets verlengen geeft een reflexmatige ontspanning wat herstel bevordert en verzuring voorkomt.

Schudden

Door het schudden van spieren komt de doorbloeding op gang wat helpt om de stofwisseling te verbeteren. Dat betekent; afvalstoffen afvoeren, voeding/bloed aanvoeren!
Ook bevordert het schudden het loslaten van de spier en daarmee de ontspanning. Hierdoor daalt je PH waarde in het bloed en verzuur je dus minder. En dat is fijn!

Warmte

De doorbloeding verbeterd door warmte. Neem een douche of een bad en je zult merken dat je spieren soepeler aanvoelen en dat bewegen makkelijker gaat. Dit kan na afloop maar ook vooraf.

Massage

Een voorzichtige (zelf)massage kan helpen bij spierpijn. Inbewegen leert mensen een zelf massage bij voorkeur aan met de Foamroller. Een super handige en goedkope oplossing waarbij je jezelf prima in top conditie kunt houden.

Inbewegen leert je de foamroller te gebruiken.

Een Foamroller is een kunststof rol waarmee je de spieren leert kneden en rollen. Door masseren komen verklevingen los en maak je de pezen soepeler. Dit bevordert de algehele spier conditie en voorkomt dus blessures! Ook herstel je sneller waardoor je weer eerder klaar bent voor de volgende training.

Meld je aan!

Meld je aan voor de workshop! Wanneer: Maandag 25 februari as. van 19.30 tot 20.30 uur. Kosten: 35 euro, workshop inclusief Foamroller en oefenprogramma. Locatie: Praktijk Inbewegen, Tennispark Oostertocht. Van Veenweg 100, 1701 HH Heerhugowaard Meld je aan via deze link
Ga terug