Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Heidi de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
Hardlopen en havermout
Havermout is voor mij de start van de dag.
Een ontbijt waar ik mij elke dag weer op kan verheugen. Echt een klein geniet momentje voor een super fijne start van de dag!
Om dit ontbijt klaar te maken kost mij maar een paar minuten.
Iedereen kent havermout, je leest veel over dit gezonde ontbijt en ik leg je graag uit waarom.

6 redenen waarom havermout ook zo goed is voor hardlopers.

  • Allereest is havermout zo goed als glutenvrij. Ik zeg “zo goed als”, omdat havermout soms wordt verwerkt in een bedrijf waar er kruisbestuiving tussen de verschillende producten kan plaatsvinden. Iets om rekening mee te houden.
  • Havermout bevat eiwitten en koolhydraten en deze heb je nodig om spierschade te herstellen maar ook om de glycogeen voorraden weer aan te vullen. Oftewel perfect voor na een training. Zeker als je jouw havermout nog lekkerder maakt met fruit, noten en/of zaden.

    Bye bye brood, Hello Oatmeal!

  • Naast koolhydraten en eiwitten zit havermout ook boordevol vezels en dat is weer goed voor de stoelgang.
  • Havermout is echt een perfecte basis voor allerlei lekker recepten. Recepten die ik ook veel verwerk in mijn voedingsschema bij online coaching of voedingscoaching +. Variëren met havermout is super fijn waarbij je kan denken aan havermout koeken, cake, pannenkoeken, pap, mugcake, repen etc. Allen met als basis havermout!
    Echt een super fijne vervanger voor brood en de basis voor een goed en gezond eetpatroon.
  • Havermout voorziet jou van voldoende energie tijdens je training of je rondje hardlopen door Heerhugowaard en Alkmaar. Tevens ligt het niet te zwaar op je maag. Havermout met een halve banaan en wat agavesiroop kan bijvoorbeeld perfect zijn om voor jouw training te eten. Zorg er wel altijd voor dat er even wat tijd zit tussen het eten en de training. Rond de 2 uur zou perfect zijn.
  • Met havermout lukt het goed om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dat voorkomt dat je uit het niets honger of trek krijgt en sneller kiest voor ongezonde voeding.
Oke, volgens mij is het duidelijk dat havermout echt iets voor je kan betekenen. Het is fijn voor elke hardloper. Je zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel en ervaart minder honger. Tevens zit het vol met complexe koolhydraten, eiwitten en vezels. Daarbij ligt het niet zwaar op de maag en is het vaak glutenvrij.

Oftewel bye bye brood, hello oatmeal!

Ga terug