Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Hardlopen in Heerhugowaard 2
Heerhugowaard heeft bijna 56000 inwoners. Landelijk lopen ongeveer 14% van alle inwoners in Nederland hard. Dit zou betekenen dat er in Heerhugowaard ongeveer 7800 hardlopers zouden zijn. 7800 potentiele atleten van onze hardloopgroep The Athlete Club ;) Nu is het natuurlijk niet zo dat al deze hardlopers in Heerhugowaard ook bij een hardloopgroep trainen. Veel gaan zelf een rondje om hun hoofd leeg te maken of om wat kilometers te maken voor dat ene hardloopevenement wat eraan komt. Wij hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat het niet voor iedereen even eenvoudig is om regelmaat te krijgen in het hardlopen. Dit terwijl consistentie & continuïteit wel heel erg belangrijk zijn om alle gezondheids- voordelen te benutten van het hardlopen.

The Athlete Club

Al enige tijd hebben wij ons gevestigd in o.a. Heerhugowaard en inmiddels begint onze bekendheid als volwaardige hardloopgroep in Heerhugowaard te groeien. Wij beseffen uiteraard goed dat elke hardloper anders is en dat niet iedereen zich thuis zal voelen bij onze hardloopgroep. Maar dat is ook het fijne van sporten in Heerhugowaard want er is erg veel keuze. Van hardloopgroepen, atletiekverenigingen, bootcamp clubs, wandel bootcamp, fitness, zwemmen tot mountainbiken. Oftewel zelfs als je geen hardloper bent dan zijn er genoeg mogelijkheden om te sporten/bewegen.

Onze aanpak

Het is een van onze doelen om hardlopen in Heerhugowaard zo laagdrempelig mogelijk te maken. Om deze reden bieden wij 3 mogelijkheden aan. Ten eerste kan iedereen starten met onze wandel bootcamp groep. Dit is een gezellige groeiende groep sporters die wekelijks met elkaar trainen. De combinatie van verschillende wandeltempo’s met kracht oefeningen zorgen ervoor dat deze trainingen afwisselend en laagdrempelig zijn. Er wordt op een rustige wijze gewerkt aan het vergroten van de belastbaarheid en de conditie. Naast wandel bootcamp starten wij een aantal keer per jaar met een beginnerscursus hardlopen in Heerhugowaard. In 10 weken werken wij dan met een nieuwe groep aan uithoudingsvermogen, hardloop techniek, kracht, coördinatie, beweeglijkheid, etc. Na 10 weken trainen is bijna iedereen in staat om 5 K hard te lopen. Na deze beginnerscursus is het mogelijk om direct door te stromen naar onze hardloopgroep. In de hardloopgroep traint iedereen op zijn eigen niveau. De trainer zorgt daarbij dat iedereen een goede trainingsprikkel krijgt zodat er wekelijk kleine stapjes gemaakt kunnen worden. Serieus trainen combineren met humor en gezelligheid! Atleten uit de hardloopgroep doen ook regelmatig mee aan verschillende hardloopevenementen zoals de Dam tot Damloop, Heerhugowaard city run, Alkmaar city run “by night”, Boerenkoolloop, Egmond halve marathon. Enz enz. Lijkt het jou leuk om eens met ons mee te trainen dan ben je van harte welkom. Bekijk onze locatie & rooster pagina zodat je kan zien waar en wanneer wij trainen!
Ga terug