Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Hardlopen in het donker, 5 handige tips
De wintertijd is weer begonnen en dat betekend trainen in het donker! Voor veel mensen is dat niet altijd even fijn. Want waar ga je nu hardlopen als het donker is? Dat rondje buitenom voelt namelijk niet altijd even prettig meer! Graag geven wij jou een aantal tips om het hardlopen in het donker net even aangenamer te maken.

5 tips voor het hardlopen in het donker.

  • 1: Zorg dat je goed zichtbaar bent! Klinkt als een open deur maar wordt toch vaak nog vergeten. Door je zichtbaarheid in het donker te vergroten val je als hardloper veel beter op voor overige weggebruikers. Denk daarbij aan een lichtgevend hesje, reflecterende hardloopkleding, armverlichting of schoenverlichting. Of google eens hardloop verlichting en je krijgt heel veel voorbeelden. Ga nooit hardlopen in het donker zonder verlichting!
  • 2: Ga hardlopen op verlichte paden. Denk voordat je gaat hardlopen even na over waar je gaat hardlopen. Kies bijvoorbeeld een woonwijk uit waar je een aantal rondjes kan hardlopen om aan je kilometers te komen. Uiteraard kan dit wat saai zijn maar daag jezelf uit om elk rondje door deze woonwijk anders te lopen. Oftewel je mag niet twee keer over hetzelfde stuk hardlopen.
  • 3: Train met een hardloopmaatje of zoek een leuke hardloopgroep bij jou in de buurt. Door je aan te sluiten bij een hardloopgroep vind je direct gelijkgestemde. Hardlopers die misschien wel hetzelfde doel als jou hebben en waarmee je af en toe kan afspreken om vaker samen te trainen. Tevens worden hardloopgroepen vaak begeleidt door een hardlooptrainer die jou veel kan vertellen over hardloop efficiëntie, techniek, en hoe je jouw trainingen het beste kan uitbouwen om je doelen te bereiken.
  • 4: Kies ervoor om drukke tijden in het verkeer te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan de ochtendspits of avond spits. Mensen zijn dan vaak gehaast om op tijd op hun werk te komen of om snel thuis te zijn. Hierdoor letten mensen minder goed op. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.
  • 5: Zorg ervoor dat je altijd in de tegengestelde richting loopt. Oftewel altijd tegen het verkeer in. Op die manier zie je de tegenliggers aankomen en als ze jou niet zien kan je eenvoudig uitwijken de berm in.
Kan jij nog wel wat meer tips gebruiken om veilig hard te lopen in het donker? Check dan zeker even deze 19 TIPS.
Ga terug