Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Heidi de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Hardlopen met een gezond gewicht.
Hardlopen en afvallen? Voor mensen een veelvoorkomende combinatie. Niet zo gek ook, voor een gezond gewicht is beweging nodig.
Uit onderzoek blijkt dat zelfs 54% van de Europeanen hardlopen, om af te vallen.
Door beweging werken aan een gezond lijf en zo ook op een gezond gewicht te komen is een goed uitgangspunt.
Als je echt gaat lopen om alleen maar calorieën te verbruiken en de focus bij je gewicht legt in plaats van op het hardlopen, dan zal al snel de zin en het plezier in het lopen wegebben (als die er al was ;-)
Juist het plezier in het hardlopen, de consistentie en juiste training zorgen voor uiteindelijk wel resultaat voor je lijf!
Uiteraard gecombineerd met gezonde en juiste voeding. Want wist je dat als je wilt afvallen jouw voeding voor 80% bepalend is…en dus jouw beweging hier voor 20% een rol in speelt?
Aanpassingen in je voedingspatroon zijn dus essentieel als je een gezond gewicht wilt bereiken.
Daarvoor is het wellicht ook belangrijk om meer kennis te hebben van voeding of gewoon een fijn schema dat je kunt volgen, zodat je voldoende binnen krijgt aan voedingsstoffen, lekker kan eten en toch werkt aan gewichtsverlies waardoor je uiteindelijk plezierig kan hardlopen en je kennis van voeding vergroot.
Vaak wordt gezegd; als je wilt afvallen, moet je gewoon minder eten. Maar dat is lang niet altijd waar! Andere voeding, gestructureerd en bewuste voedingskeuzes maken dat je niet “honger hoeft te lijden” of de hele dag op een wortel en sla moet leven.
Ook vaak gehoord: calorieën zijn calorieën. Dit is deels waar, maar niet geheel. Het is een meeteenheid van energie, dat klopt. Het idee dat het niet uitmaakt uit welke voeding je de calorieën haalt of hoe ze zijn opgebouwd, is niet juist.
Een calorie uit vet bijvoorbeeld doet iets heel anders met je lichaam dan een calorie uit suikers. Een calorie uit eiwit wordt in je lichaam heel anders verwerkt dan een calorie uit vet of koolhydraten.
Calorieën tellen is dan ook echt achterhaald. Waarbij natuurlijk wel blijft staan dat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je aan energie verbruikt, je aankomt.
Het is effectief om te kijken naar wat jouw lichaam voor energiebron nodig heeft, zodat je gewicht verliest door goed op jouw voedingskeuzes te letten.
Hardlopen met een gezond gewicht zorgt voor minder belasting en minder snel blessures. Wil jij kijken wat The Athlete Club hierin voor jou kan betekenen? Check de linkjes hieronder?
Ga terug