Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Het principe: Verminderde meeropbrengst
Het principe: Verminderde meeropbrengst
Dit principe laat het verschil zien tussen de recreatieve hardloper en de prestatiegerichte hardloper.
Want van bankhangen tot het lopen van een 5K is redelijk eenvoudig. Als je dat op de juiste manier aanpakt dan boek je redelijk snel progressie. Maar uiteindelijk bereik je een bepaald plafond.
Zo zie je veel hardlopers die op een gegeven moment geen progressie meer boeken. De 2 of 3 keer per week trainen met dezelfde trainingsomvang is onvoldoende om het prestatievermogen te vergroten.
Er moet meer gebeuren!
Waar je in het begin veel progressie boekte zal je steeds meer moeten doen voor minder resultaat. De wet van de verminderde meeropbrengst.
Dit zie je goed terug in de topsport. Dagelijkse trainingen, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, beweeglijkheid en coördinatie voor een tiende sneller op een 100 mtr sprint. Of voor een seconde per kilometer sneller op een 10K.
En dat maakt het waarom topsporters mentaal enorm sterk zijn. Elke dag trainen gericht op het verbeteren van het prestatie vermogen. Elke dag de pijn opzoeken, steeds een beetje meer een steeds een beetje sneller.
Jezelf blijvend progressief belasten.
Zoekend naar een manier waarbij je niet te ver over je grenzen gaat zodat je voorkomt dat je van blessure naar blessure traint. Maar elke dag een klein stapje maakt zodat je over een aantal jaar staat waar jij wilt staan.
Overigens is mijn overtuiging dat we dit allemaal in ons hebben!
Elk mens kan zichzelf verbeteren en leven als een topsporter.
Want een ding is zeker dat je met een mindset van een topsporter meer uit jezelf en dus uit het leven haalt.
Zolang jij jouw focus kunt blijven behouden op datgene wat jij wilt en je niet laat afleiden.
Dus gooi die tv uit het raam, zeg NETFLIX op en ga doen wat jij wilt. Creëer een omgeving waarin dit jou gaat lukken. Zodat jij over een aantal jaar staat waar je wilt staan door elke keer net dat beetje meer te doen.
Ga terug