Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Moe? Klopt dat wel?
Na een dag werken of na een dag duf rondhangen in of rond je huis voel je jezelf misschien wel eens moe en futloos. Geen zin om nog je hardloopschoenen aan te trekken. Je weet het zeker dit is niet jouw dag!
Maar klopt dat wel? Wij kwamen een interessant stukje tegen op internet waar er onderzoek was gedaan onder studenten. Een onderzoek waarbij studenten moesten voorspellen of een training goed zou gaan.
De groep werd verdeeld in twee groepen waarbij de ene groep voor een training mocht voorspellen of de training goed zou gaan en de andere groep mocht dat voorspellen na 12 minuten hardlopen.
Hieruit bleek dat er niets klopte van de voorspelling op gevoel van de groep die dit mocht aangegeven voor de training. De groep die eerst 12 minuten moest hardlopen en daarna mocht voorspellen of de training goed zou gaan konden dit veel beter aangeven.
Het blijkt dat je na een kort moment van bewegen veel beter in staat bent om een goede keuze te maken of je wel of niet moet gaan trainen.
Hieruit is de 12 minuten regel ontstaan.
Oftewel de volgende keer dat jij denkt dat je niet in staat bent om te trainen en je ervoor kiest om lekker op de bank te blijven liggen pas je de 12 minuten regel toe. Na 12 minuten hardlopen sta je even stil en luister je naar je lichaam door te voelen. Merk je dat de vermoeidheid nog aanwezig is dan wandel je lekker terug naar huis en heb je toch even je beweging gehad en is je hoofd weer wat leger.
Merk je dat je toch minder vermoeid bent dan je dacht dan maak je de training af die je in je hoofd had of die op je schema stond.
Door deze 12 minuten regel toe te passen creëer je een win, win situatie. En wij beloven je dat je door deze regel toe te passen je jezelf altijd beter zal voelen dan voordat je de deur uit ging.
Want je kunt pas zeggen dat je te moe bent om hard te lopen als je 12 minuten hebt hardgelopen.
Ga terug