Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Aankondiging
Project Marathon 2019
Ook dit jaar starten wij een Project Marathon. We hebben gekozen om ons te richten op 2 Marathons. Eindhoven op 13 oktober, of Amsterdam op 20 oktober.
Naast deze 2 Marathons weten wij dat er misschien nog een aantal atleten van onze club de Marathon van New York of de Marathon van Berlijn zullen gaan lopen. Ook deze atleten kunnen mee trainen met Project Marathon 2019.
Project Marathon 2019 start op zondag 26 mei. We starten met een Zoladztest op de atletiekbaan in Schagen. Waarschijnlijk rond 09:30/10:00 uur. De afspraken worden nu met de atletiekvereniging gemaakt. Ook de kosten voor het gebruik van de baan etc krijgen wij nog te horen. Deze kosten delen wij door alle atleten die deze test gaan doen.
Naast deze kosten, gebruik atletiekbaan en kantine (welke niet hoog zijn verwacht ik) schrijven wij altijd een strip af voor elke gezamenlijke training onder begeleiding van een trainer van onze club.
Wij gebruiken de test om een klein beetje een idee te krijgen waar je op dit moment staat qua fitheid en kunnen daarna advies geven of Project Marathon 2019 voor jou te doen is.
Maar dit advies geven wij ook al op voorhand als je jezelf aanmeldt. Als wij denken dat het misschien te vroeg is om te starten en je nog even meer loopervaring zou moeten hebben dan laten wij je dat even weten.
Na de test geven wij uitleg over het project en kunnen jullie je vragen stellen. Dit neemt altijd best wel even tijd dus het is belangrijk dat je je agenda voor deze zondagochtend even leeg maakt.
Ook dit jaar kiezen wij ervoor om een trainingstraject van 20 weken aan te bieden. 20 weken is lang. Het is daarom ook goed om jouw Marathon traject thuis goed te bespreken. Zo weet je dat iedereen achter jouw doel staat.
Degene die vorig jaar de Marathon hebben gelopen kunnen ook met een traject van 12 weken aan de gang en kunnen wat later instromen. Maar al wel meetrainen tijdens de weekend trainingen.
Deze weekend trainingen zijn altijd de langste duurlopen uit het trainingsschema. De exacte dag (zaterdag of zondag) locatie en tijdstip maken wij ongeveer en week voor deze training bekend zodat je hier rekening mee kunt houden.
Deze trainingen starten we de eerste paar kilometer altijd gezamenlijk waarna iedereen op zijn/haar eigen hartslag kan trainen. De laatste paar kilometer lopen wij dan ook weer gezamenlijk. Zodat we altijd met 1 groep eindigen. De organisatie en het difrentieren van deze trainingen ligt altijd bij de trainer van onze club.
Het is een groot project en wij hopen dan ook weer met een mooie grote groep deze uitdaging aan te gaan.

Een aantal belangrijke data:

 • 26 mei kick-of met zoladztest en aansluitend uitleg traject
 • 3 juni start 20 weken schema
 • 8 of 9 juni start eerste gezamenlijke training
 • Verschillende gezamenlijke wedstrijden, deelname uiteraard altijd alleen als je dat leuk lijkt.
 • 8 september 30 kilometer van Amsterdam
 • 13 oktober marathon Eindhoven
 • 20 oktober marathon Amsterdam

Een aantal belangrijke ingrediënten:

 • Doorzetter,
 • Positief,
 • Respect voor mede atleten,
 • Discipline,
 • Gezellig,
 • Flexibel.
Weet dat je met een groep deze uitdaging aangaat en dat je altijd rekening moet houden met elkaar. Denk hierbij aan trainingstijden, snelheid, verschillen tussen atleten en doelen van de atleten.
Wij doen ons best om dit de marathon ervaring te laten worden die je nooit meer vergeet.
Een echte LIFE CHANGING EXPERIENCEl.
Zorg dat je er dit jaar bij bent en geef je snel op via WhatsApp middels een persoonlijk bericht aan mij!
Mocht je nog vragen hebben bel, mail of app mij dan.
DIT IS JOUW JAAR!!!
Ga terug