Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Project Marathon 2020, editie 1
In 2020 gaan wij ons richten op 2 marathon projecten waarbij we beginnen met de marathon van Rotterdam. Dit noemen wij Project Marathon 2020, editie 1. De start van het 20 weken schema van editie 1 zal zijn op maandag 18 november 2019. Vanaf medio mei 2020 start editie 2 welke zich zal richten op Amsterdam en misschien Eindhoven of Berlijn.
De kick-off van editie 1 zal een paar weken later zijn dan de start van het marathonschema. De kick-off is op zondagochtend 8 december (tijd volgt). Deze kick-off zal bestaan uit een Zoladz-test op de atletiekbaan in Schagen, na de test zullen wij jouw vragen beantwoorden over project marathon 2020 editie 1.
De kosten voor dit project, waarbij je kan denken aan huur atletiekbaan, begeleiding trainer gedurende het traject etc volgen tzt, maar voor het traject start. De kans is aanwezig dat wij hiervoor een Marathon pakket samenstellen waarin deze kosten verwerkt zullen worden.
Voor de gezamenlijke trainingen hanteren wij de bekende strip van jouw strippenkaart
De zoladztest gebruiken wij om een idee te krijgen waar je op dit moment staat qua fitheid en mogelijkheden waarna wij advies geven of Project Marathon 2020 editie 1 voor jou te doen is.
Maar dit advies geven wij ook al op voorhand als je jezelf aanmeldt. Als wij denken dat het misschien te vroeg is om te starten en je nog even meer loopervaring zou moeten hebben dan laten wij je dat even weten.
Na de test geven wij dus uitleg over het project en kunnen jullie je vragen stellen. Dit neemt altijd best wel even tijd dus het is belangrijk dat je je agenda voor deze zondagochtend even leeg maakt.
Ook dit jaar kiezen wij ervoor om een trainingstraject van 20 weken aan te bieden. 20 weken is lang. Het is daarom ook goed om jouw Marathon traject thuis goed te bespreken. Zo weet je dat iedereen achter jouw doel staat.
Degene die de Marathon van Amsterdam, Berlijn of New York, hebben gelopen kunnen ook met een traject van 15 weken aan de gang en kunnen wat later instromen. Maar al wel meetrainen tijdens de weekend trainingen naar behoefte.
Deze weekend trainingen zijn bijna altijd de langste duurlopen uit het trainingsschema. De exacte dag (zaterdag of zondag) locatie en tijdstip maken wij ongeveer en week voor deze training bekend zodat je hier rekening mee kunt houden.
Deze trainingen starten we de eerste paar kilometer altijd gezamenlijk waarna iedereen op zijn/haar eigen hartslag kan trainen. De laatste paar kilometer lopen wij dan ook weer gezamenlijk. Zodat we altijd met 1 groep eindigen. De organisatie en het differentieren van deze trainingen ligt altijd bij de trainer van onze club.
Het is een groot project en wij hopen dan ook weer met een mooie groep deze uitdaging aan te gaan.

Een aantal belangrijke data:

  • 8 december kick-of met zoladztest (atletiekbaan Schagen) en aansluitend uitleg traject
  • 18 november start 20 weken schema
  • 23 december start 15 weken schema (instroom)
  • 23 of 24 november start eerste gezamenlijke training
  • Verschillende gezamenlijke wedstrijden, deelname uiteraard altijd alleen als je dat leuk lijkt.
  • 5 april Marathon Rotterdam

Een aantal belangrijke ingrediënten:

  • Doorzetter,
  • Positief,
  • Respect voor mede atleten,
  • Discipline,
  • Gezellig,
  • Flexibel.
Weet dat je met een groep deze uitdaging aangaat en dat je altijd rekening moet houden met elkaar. Denk hierbij aan trainingstijden, snelheid, verschillen tussen atleten en doelen van de atleten.
Wij doen ons best om dit de Marathon ervaring te laten worden die je nooit meer vergeet.
Een echte LIFE CHANGING EXPERIENCEl.
Zorg dat je er bij bent en geef je snel op via WhatsApp middels een persoonlijk bericht aan mij!
Mocht je nog vragen hebben bel, mail of app mij dan.
2020 IS JOUW JAAR!!!

SCHRIJF JE NU AL IN VOOR DE MARATHON VAN ROTTERDAM, DE INSCHRIJVINGEN GAAN ERG SNEL

Ga terug