Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Regen een show stopper?
Hardlopen in de regen, voor de een geen probleem voor de ander een show stopper. Maar hardlopen in de regen hoeft nooit een show stopper te zijn. Maak gebruik van deze tips om van het hardlopen in de regen een feest te maken.
De juiste kleding maakt het verschil tussen een heerlijke run en een negatieve hardloopervaring. Kies daarom voor de juiste waterafstotende of waterdichte hardloopkleding. Waterafstotend beschermt je tegen de miezer regen maar laat wel water door als het in een keer hard gaat regenen.
Dus bij harde regen is het slimmer om te kiezen voor een waterdicht runningjack. En daar zijn veel ontwikkelingen geweest. Een goed waterdicht runningjack is tegenwoordig ademend en zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt. Je kunt je zweet en warmte beter kwijt en dat voelt veel beter dan die oudere vieze klamme regenpakken.
Als het regent worden je hardloopschoenen nat en dat voelt tijdens het hardlopen vervelend. Een oplossing zou kunnen zijn om een schoenhoes/regenoverschoen te dragen. Maar wij hebben geen ervaring of dit fijn is tijdens het hardlopen. Zorg er in ieder geval voor dat je natte hardloopschoenen niet droogt op de verwarming. Dit zorgt ervoor dat het materiaal sneller zal indrogen. Beter is het om je natte schoenen te vullen met oude kranten en je binnenzool er even uit te halen om apart van elkaar te laten drogen.
Door een pet te dragen zorg je ervoor dat je hoofd droog blijft en je minder snel zal afkoelen. Ook bescherm je jouw zicht door een pet te dragen. Het voorkomt dat de regen in je ogen komt wat vervelend kan zijn tijdens het hardlopen.
Het kan lastig zijn om alleen de regen in te gaan. De motivatie is bij regen soms ver te zoeken. Spreek daarom altijd af met je loopmaatje of sluit je aan bij een loopgroep die er altijd staat. Weer of geen weer!
Het grote voordeel van hardlopen in de regen is dat het soms naast een training voor je fysiek, je ook mentaal kan worden uitgedaagd. En dat zorgt ervoor dat je mentaal sterker zal worden. Want met tegenwind worden je vleugels sterker. En hoe fijn voelt het als je, als beloning, na een run waarbij je helemaal doorweekt bent lekker te relaxen onder een warme douche.
Omdat je lichaam sneller afkoelt, als je nat bent van de regen, kan het slim zijn om de intensiteit van je run te verhogen. Je lichaamstemperatuur loopt dan wat verder op zodat je het niet koud krijgt. Ook kost het je lichaam minder energie om koel te blijven dit zorgt ervoor dat je met een lagere hartslag op een hoger tempo kunt lopen. Zal geen tientallen hartslagen verschillen maar het heeft absoluut effect.
Ga terug