Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
Wandelen
Wandelen
Wandelen en hardlopen zijn naar ons idee een perfecte combinatie. Want als je te moe bent om hard te lopen dan kan je eenvoudig kiezen voor een fijne wandeling.
Wandelen heeft een wat suf imago en dat is jammer. Want wandelen kent enorm veel gezondheidsvoordelen.
Het verlaagt het risico op diabetes met 60%.
Het heeft een gunstige invloed op je conditie van je hart- en bloedvaten. Je verlaagt je bloeddruk en het slechte cholesterol. Hierdoor neemt het risico op hartproblemen af.
Wandelen heeft een gunstig effect op je spieren en botten. Je voorkomt dat je kraakbeen verdunt door juist de beweging op te zoeken. Want stilzitten en inactiviteit, zoals bijvoorbeeld een hele dag achter je beeldscherm zitten op het werk, leidt tot verdunning van het kraakbeen. Dit kan tot allerlei problemen met je gewrichten tot gevolg hebben.
Door meer te wandelen versterk je het kraakbeen, je botten en spieren.
Daarbij zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je hersenen actief blijven en de kans op Alzheimer kleiner is. Er zijn zelfs studies gedaan die laten zien dat regelmatig bewegen (wandelen of hardlopen) de kans op Alzheimer met 20% tot 50% verkleint.
Maar ook zorgt het ervoor dat je jouw humeur verbetert. Iets wat ik regelmatig in de praktijk meemaak. Bij mijzelf dan he ;) Als ik een off-day heb en ervoor kies om in de ochtend een stuk te gaan wandelen dan voel ik mij daarna vaak als herboren. Je verwerkt allerlei gedachten en kunt genieten van de omgeving. Je vergroot je bewustzijn en je dankbaarheid.
Doordat je wandelt maak je het hormoon serotonine aan. Dit is het “gelukshormoon” welke zal worden aangemaakt bij beweging en het zien van mooie dingen. Daarom is wandelen in een mooi natuurgebied of een mooie stad fantastisch en een perfecte combinatie om je serotonine aanmaak te verhogen. Zodat jij je gelukkiger voelt.
Als je op het internet gaat zoeken waar wandelen allemaal goed voor is dan zal dat suffe imago snel verdwijnen. Je zal eerder suf zijn als je het niet doet!
Dus ga je niet hardlopen vandaag omdat je te moe bent of even rust moet pakken vanwege de training van gisteravond. Ga dan een lekker stuk wandelen!
Last van motivatieproblemen? Check dan @everydaya5k eens op Instagram of Facebook.Want elke dag bewegen door wandelen of hardlopen kan jij ook!
Ga terug