Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
1ste Gast BLOG van Corne
Vanaf heden willen wij op onze site gast blog’s plaatsen van mensen uit ons netwerk. Met dit keer en gastblog van Corné. Wij kennen Corné vanuit de periode dat Corona de wereld flink wakker schudde. Waar veel mensen elkaar kwijtraakte kwamen wij elkaar juist tegen op hetzelfde pad. En dat schept soms zonder al te veel woorden een band. Corné heeft samen met zijn vrouw en 2 kinderen een krachtige en mooie keuze gemaakt en kunnen en willen andere mensen daar ook graag bij helpen. Heb je na het lezen van zijn blog vragen schroom dan ook zeker niet om contact op te nemen met Corné of met mij. Veel leesplezier en neem na het lezen ook zeker eens een kijken op hun website Puravidafamily.eu.
Gast blog door Corné van Puravidafamily.eu
Hoe atleet zijn en de athlete-mindset mij hebben geholpen om een vrij en authentiek leven te leiden.
Van mijn 7e tot 25e basketbalde ik, waarvan van mijn 20e tot 24e op het hoogste Nederlandse niveau. Ik weet wat het is om te committen aan een training, een doel te hebben en daarvoor te gaan. Maar ook hoe het is als, ondanks al je inzet en wil, het niet lukt. Beter willen worden; jezelf voeden met de juiste en voldoende voeding, krachttraining om sneller te rennen en hoger te springen (75cm+) en ook de trainingen om je skills te verbeteren en team verband te kweken.... Jezelf pushen door vermoeidheid en pijntjes heen. Elke keer beter presteren... Ik leefde the athlete life and I loved it!
In die tijd liep ik ook tegen verschillende pijn klachten of maximale aan van mijn lijf. Eerst kreeg ik scheenbeenvliesontsteking(shin splints) en later langzaam steeds erger wordende buik- en darm klachten. Shin splints was hardnekkig en die kwam natuurlijk net toen het basketbal seizoen startte. Ik had de hele zomer hard getraind, sprong zeker 85cm hoog en dunkte de bal eindelijk zonder problemen met 2 handen. Dus ging ik 3 maanden lang wekelijks naar de fysio en heb ik zelfs het advies van een aantal sportartsen gevraagd. Dit hielp niet! Ik verging van de pijn. Liep met krukken door de schoolgangen, stopte met trainen en liet m'n team zitten. Na nog 3 maanden in het gangbare circuit en was ik het zo zat dat niets hielp dat ik alle experts 'gedag' zei en startte met googlen; net zolang totdat ik het zelf snapte hoe mijn lichaam werkte en dus hoe ik het zelf kon oplossen. Al binnen een maand zag ik enorme verbetering. Nog een maand later kon ik mijn team weer versterken!
Met mijn buikklachten ging ik door een soortgelijk proces; Eerst had ik af en toe kramp maar dat werd steeds erger. Op een gegeven moment had ik elke dag diarree en het idee dat alles wat ik at gelijk weer in de WC belandde.
Toch maar naar de huisarts dus. Ik werd doorverwezen en ging 3 a 4 maanden naar verschillende experts. Tot een van hen zei dat ik helemaal geen pijn kon hebben en mij aanstelde, was ik er klaar mee. Ik ging weer zelf op onderzoek uit, deed mijn eigen eliminatie dieet en wist na 2 maanden een groot gedeelte van mijn krampen op te lossen. Eerst gaf ik gluten de schuld en at ik glutenvrij. Later kwam ik erachter dat zuurdesembrood voor mij zo goed als geen problemen opleverde. Maar toch kwam de kramp nog af en toe terug. Nu ben ik echt helemaal klachtenvrij en ben er achter dat mijn krampen niks met voeding te maken hadden.
Deze tijd van continu in pijn leven, mijn eigen onderzoek uitvoeren en alles leren over voeding zodat ik de werkelijke oorzaak kon vinden ipv symptoom bestrijding, gaven mij kracht om zelf tot mijn waarheid te komen. Onder het mom van 'het heft in eigen hand nemen' heb ik sinds toen nog vele beslissingen in mijn leven gemaakt die voor vele als 'anders' bestemd worden.
De afgelopen tijd:
Speel ik geen basketbal meer, maar hike ik hele dagen door de bergen met m'n zoontje van 2,5 op m'n rug, pup aan m'n hand en dochter en vrouw vlak bij. Startte in in Nederland een regeneratieve boerderij met kippen en groente kratten in Heerhugowaard maar stopte ik 3 maanden later om deze in te ruilen voor het leven als digital nomad in een camper. Zegde ik mijn mechanische engineering 9-5 baan op en coach ik nu mensen hoe ook digital nomad te worden, zelfs met leerplichtige kinderen. Het is JOUW leven, dus durf het te leven! Werk ik nu een kleine 2 jaar vanuit de camper die steeds ergens anders in Europa in de natuur staat geparkeerd en word ik wakker met uitzichten waar menig miljonair jaloers op is. Heb ik een aantal verschillende bedrijfsmodellen gestart en gefaald omdat het niet vanuit mijn hart was, nu weet ik beter;) Ben ik meer dan fit genoeg om te doen in mijn leven wat ik wil!
Natuurlijk let ik op mijn voeding, ook voor mijn kids vind ik dit super belangrijk. Ook start ik elke dag met m'n eigen WODje(work out of the day). Ik weet echter dat wij als mens bestaan uit een lijf, een mind en een ziel. Wanneer 1 van deze niet helemaal lekker gaat, gaat het allemaal niet lekker!
Mocht je door deze blog vragen hebben of behoefte aan hulp om ook locatie-onafhankelijk te kunnen leven? Kijk op onze website, we helpen je met alle liefde! puravidafamily.eu +31611166884
P.S. Ik heb 'Het Shin Splint Programma' nog liggen, dus mocht je daar last van hebben stuur me even een berichtje dan krijg je hem gewoon!
Ga terug