Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Hardlopen in een Hardloopgroep
Hardlopen is een leuke sport wat je alleen of samen met een loopmaatje zou kunnen doen. Maar in de praktijk blijkt dat veel hardlopers geen continuïteit kunnen behouden. Zeker hardlopers zonder een doel vinden het lastig om toch te gaan trainen ook als de zin ontbreekt. Dat is natuurlijk heel erg zonde! Want hardlopen is een sport met veel voordelen voor o.a.jouw gezondheid. Maar al deze voordelen treden alleen op als je regelmaat en continuïteit weet te behouden in jouw trainingen.

5 tips die jou kunnen helpen om alle voordelen van het hardlopen volop te benutten.

 • 1: Hardlopen zonder doel is onmogelijk!

  Zorg dus voor een doel! Een wedstrijd of een gezellig hardloopevenement, je gezondheid of om je hoofd leeg te maken. Zorg dat je weet waarom je hardloopschoenen aantrekt. Deze “waarom” vraag moet je voor jezelf kunnen beantwoorden. Hierbij is het belangrijk dat je naar binnen kijkt zodat je intrinsiek gemotiveerd bent om hard te lopen. Het antwoord “omdat ze zeggen dat het goed voor je is” of “ik dacht dat het wel een keer tijd was om te gaan sporten” is onvoldoende. Je bent bezig om iets vol te houden waarvan je diep van binnen al weet dat het maar tijdelijk zal zijn. Ons advies zorg dat je weet waarom je wil hardlopen.
 • 2: Sluit je aan bij een hardloopgroep!

  Door je aan te sluiten bij een hardloopgroep weet je een ding zeker. De groep is er altijd, ook als je loopmaatje heeft afgezegd of als het regent, koud is of hard waait. Dit zorgt ervoor dat je de drempel om te gaan hardlopen als de zin een beetje ontbreekt lager zal worden. Je weet inmiddels waarom je gaat hardlopen en je weet nu ook dat je niet alleen bent.
 • 3:Een hardloopgroep is ook een externe motivator.

  Ook al ben je nog zo intrinsiek gemotiveerd door samen hard te lopen in een hardloopgroep zal je merken dat samen trainen leuker is dan alleen. Je traint af en toe misschien net iets harder waardoor je meer uit jezelf kunt halen op zoek naar persoonlijke records!
 • 4: Hardlopen in een hardloopgroep wordt vaak begeleid door een ervaren hardloper of gecertificeerde hardlooptrainer.

  Dit zorgt ervoor dat je kennis met elkaar kan uitwissel als je zelf ook een ervaren hardloper bent of je kennis over hardlopen kunt vergroten als je een beginner bent. De trainingen in een hardloopgroep zijn altijd gericht op het verbeteren van jouw prestaties. Of het nu je techniek, snelheid, uithoudingsvermogen of kracht is. Zomaar een paar van de vele voordelen van het hardlopen in een hardloopgroep.
 • 5: Door je aan te sluiten bij een hardloopgroep ontmoet je gelijkgestemden die misschien wel hetzelfde doel hebben als jij

  . Hierdoor wordt je extra gemotiveerd en kan je jezelf aan een andere hardloper optrekken. Samen trainen voor een hardloopwedstrijd en deze vervolgens samen bezoeken is zoveel leuker dan alleen!
In Heerhugowaard zijn er een aantal hardloopgroepen waarbij jij je kunt aansluiten. Boek bij al deze hardloopgroepen eens een proefles om zo te ervaren welke hardloopgroep het best bij jou past. Onze hardloopgroep traint altijd op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 en van 20:00 tot 21:00 en op donderdag van 20:00 tot 21:00 in Heerhugowaard en op zondag in Bergen. Kijk eens op onze locatie en kalender pagina om alle trainingen, locatie en tijden te bekijken. Misschien zien we jou snel tijdens een proeftraining bij onze hardloopgroep The Athlete Club in Heerhugowaard of Bergen.
Ga terug