Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Het blauwe uur (2de editie)
Al jaren worden onze tacleten uitgenodigd door Jan Jorna (onze “huis-sportmasseur”) om mee te lopen met het “blauwe uur”. Voortgekomen uit dit boek: Het blauwe uur.
Korte samenvatting van het boek.
Op een vroege ochtend staan zeven hardlopers aan de voet van de grootste duin van Nederland. Het zijn vooral beginners. Vier uur later komen ze via dezelfde duin de bewoonde wereld weer in. In de tussentijd hebben ze hardgelopen, in het donker en in stilte. Geen van hen had gedacht dat zomaar, met nauwelijks training, te kunnen. Bijna de helft van de Nederlanders loopt hard - in de sportschool, buiten, sommigen een blokje om, anderen marathons. Het blauwe uur is een inspirerende runner's companion die laat zien dat lang hardlopen gemakkelijker is dan we denken, dat iedereen het kan. En niet per se met dichtgetimmerde trainingsschema's en afgemeten afstanden, maar door simpelweg te beginnen en door te lopen tot de eindstreep. Het blauwe uur is absolute herkenning en erkenning voor renners en de ultieme motivatie voor beginners.
Wat is het blauwe uur?
Het blauwe uur is de benaming voor het verschijnsel dat 's ochtends, het uur voor zonsopkomst en 's avonds, net na zonsondergang bij bepaalde omstandigheden de lucht en de omgeving een blauwe kleur aannemen. Het blauwe uur is een onderdeel van de schemering en duurt meestal slechts een tiental minuten. De naam is ontstaan uit het Frans: l'heure bleue. Het tijdstip waarop de liefde ontwaakt.
De uitnodiging van Jan bestaat uit een duurloop van 3 a 4 uur door het bos van Schoorl/Bergen of in de omgeving van Egmond (duinen, strand, bos) op een tempo van 7:30 a 8:00 per k. Je moet vroeg je bed uit omdat je midden in de nacht start om volop te kunnen genieten van het “blauwe uur”. Waarbij je uiteraard wat mazzel moet hebben met het weer.
Elk jaar krijgen wij super enthousiaste tacleten terug met de vraag of The Athlete Club dit ook zelf een keer kan organiseren zodat meer tacleten dit kunnen ervaren.
En op die uitnodiging gaan wij dit jaar in!
Want juist wij, met ons blauwe club tenue, horen natuurlijk ons eigen jaarlijkse blauwe uur te organiseren!
Op 5 maart (bijna volle maan) om 05:00 uur organiseren wij ons 2de blauwe uur in Egmond. Vanaf hotel Zuiderduin starten wij met een duurloop van +/- 3 uur. Een duurloop geheel in het donker zonder verlichting en dwars door het bos, de duinen en het strand. Tijdens deze duurloop doen we een aantal mooie zichtlocaties aan waarbij we hopen op een mooie heldere nacht en prachtige uitzichten.
Het tempo zal liggen tussen de 7:30 en 8:00 per k en de afstand tussen de 20 a 25 kilometer. Daardoor is deze duurloop geschikt voor bijna al onze clubleden met duurloop ervaring.
Er zullen meerdere stilte momenten zijn waarbij je even in jouw eigen wereld bent met jouw eigen gedachten.
Omdat we lopen zonder enige verlichting is het belangrijk om goed op te letten waar je loopt. Een kuiltje, boomstronk of laaghangende takken, zijn slecht te zien. Je loopt dan ook altijd mee op eigen risico. Maar eigenlijk gaat dit altijd goed! Je bent meer alert en neemt daarom alles beter waar, waardoor het als een hele mooie intense en bijzondere duurloop wordt ervaren.
Tijdens de duurloop is het belangrijk dat je voldoende water en wat eten meebrengt zodat je jouw energiebehoefte kunt aanvullen.
Wij organiseren deze run voor de 2de keer, en wel op 5 maart vanwege de bijna volle maan waarbij we hopen op een mooie en heldere nacht. De zon komt op die dag op om 7:17 uur. Het blauwe uur zal dan ook rond 06:17 plaatsvinden.
Na deze mega bijzondere duurloop finishen wij rond 08:00/08:15 uur met een uitgebreid ontbijt bij hotel Zuiderduin in Egmond.
Omdat wij ook een stuk door het PWN-gebied lopen is een Duinkaart “verplicht” deze kan je HIER kopen. Mocht je geen duinkaart willen kopen dan begrijpen wij dat ook, bij een eventuele controle bestaat de kans op een bekeuring voor het niet kunnen tonen van deze Duinkaart.
Er zijn maar 18 tickets beschikbaar. Koop hier jouw TICKET
Jan en Michel gaan samen proberen om er een hele mooie ervaring en beleving van te maken zodat jij weer een fantastische herinnering rijker zal zijn!
Na de aanschaf van jouw ticket voegen we je toe aan een tijdelijke appgroep waar we de laatste details kunnen delen.
DETAILS
 • Datum: 5 maart
 • Starttijd: 05:00 uur
 • Start & Finish locatie: Hotel Zuiderduin, Egmond.
 • Parkeren: Omgeving hotel Zuiderduin.
 • Duurloop van +/- 3 uur, tempo 7:30/8:00 per K.
 • Neem voldoende drinken en voeding mee voor tijdens de duurloop.
 • Na de duurloop een gezamenlijk uitgebreid ontbijt bij Hotel Zuiderduin.
 • Opgeladen mobiele telefoon
 • Meerdere stilte momenten tijdens de duurloop.
 • Geheel op eigen risico.
 • We lopen zonder verlichting.
Ga terug