Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Het principe: herhaling
Als je jezelf wilt verbeteren dan lukt dat niet met 1 training. Je zal dus trainingen moeten herhalen. Dat vereist dus een structurele aanpak: een trainingsschema. Afhankelijk van waar je nu staat en hoeveel trainingsbelasting jij op dit moment aankunt.
Hoeveel trainingen jij per week in jouw aanpak (schema) kunt zetten hangt af van jouw situatie. Wat voor werk je doet, jouw belastbaarheid, de mate waarin jij kunt uitrusten, voeding, je gezinssituatie, etc.
De ondergrens van het aantal trainingen/herhalingen per week ligt op 3. 3 herhalingen per week als ondergrens om jouw prestatievermogen te verbeteren.
Afhankelijk van jouw doel en in combinatie met waar jij nu staat bepaal je het aantal herhalingen per week en de inhoud van de training.
Hierbij is continuïteit dus enorm belangrijk want zonder continuïteit begin je steeds opnieuw. En dat is best lastig in een wereld waarin we continue worden afgeleid. Want hoe vaak heb jij jezelf niet voorgenomen om te gaan trainen en ben je niet gegaan? Door niet te gaan mis je een herhaling/training die nodig is om jouw prestatievermogen op de langere termijn te vergroten.
Jouw lichaam is intelligent en gaat niet iets behouden wat het niet nodig heeft. Dat zou zonde zijn van de energie.
Niet trainen of een training overslaan is een herhaling missen waarbij je jouw lichaam weer de kans geeft los te laten wat het niet nodig heeft. Je prestatievermogen neemt dan dus weer af.
Naast de fysieke training is een mentale training net zo belangrijk. Want wat doe jij als je geen zin hebt in een training?
Zorg er daarom altijd voor dat je een club mensen om je heen hebt die dit herkennen en waaraan jij jezelf kunt optrekken. Want je hebt deze verbinding nodig om te kunnen blijven herhalen/trainen. Om jouw prestatievermogen te verbeteren.
Ga terug