Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
SOS+ organic hydration
Make your water work as hard as you do, dat is de spreuk die ik las op de waterfles van SOS+ Organic Hydration. SOS gebruik je in "poeder" vorm en is speciaal gemaakt om uitdroging tegen te gaan maar nog meer op jouw prestatievermogen te vergroten.
Maar waarom zou je dit "poeder" toevoegen aan jouw water? Op een normale dag verliezen we ongeveer twee liter vocht door te ademen, te zweten , door urine en darmbewegingen. Tijdens het hardlopen kunnen we wel tot twee liter vocht per uur verliezen, uiteraard afhankelijk van de temperatuur en de intensiteit van de training.
Terwijl we zweten, verliezen we bovendien twee belangrijke elektrolyten: Natrium en Chloride. Een gewichtsverlies van slechts 2% (=1,6 kilogram bij een persoon van 80 kg) kan jouw hardloopprestatie met wel 20% laten afnemen.
Het verlies van vocht heeft nog meer nadelige gevolgen, je lichaamstemperatuur stijgt, je hartslag gaat omhoog, het glycogeen in de spieren wordt sneller verbruikt en het melkzuurgehalte neemt toe. Als je merkt dat je dorst krijgt ben je al voor 2% uitgedroogd. Bij dit percentage ervaar je hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies. Deze factoren zorgen op zichzelf al voor een verminderd prestatievermogen.
Door SOS+ Organic Hydration toe te voegen aan het water wat je drinkt zorgt jij ervoor dat je goed gehydrateerd blijft. Met name omdat SOS+ organic hydration ervoor zorgt dat de H2O moleculen (Water/Vocht) veel eenvoudiger worden opgenomen door je lichaam. Vele sneller en beter dan wanneer je alleen water zou drinken.
Tevens bevat SOS 3 keer meer elektrolyten dan andere traditionele sportdranken en zelfs 10 keer meer dan andere functionele waterdrankjes. Elektrolyten die je kwijt raakt door bijvoorbeeld zweten maar die je wel heel hard nodig hebt om je lichaam normaal en goed te kunnen laten functioneren.
SOS is ontwikkeld met de belangrijkste inzichten uit de medische en sportwetenschap. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen een vooraanstaand arts, twee voormalige topatleten en een gepensioneerd militair arts. Het is een in Nederland nieuw product maar al dagelijks gebruikt door olympische sporters, professionele sportteams en atleten. Maar ook door mensen met een actieve leefstijl.
Hoe gaaf dat wij er nu al kennis mee kunnen maken. Start je dag met 500 ml water waaraan je SOS hebt toegevoegd. Je weet dan dat je een goede start maakt en zorgt voor het verbeteren van je hydratatie en voor het aanvullen van elektrolyten. Met alle positieve voordelen als gevolg.
SOS heeft en vergelijkbare werking als het plaatsen van een infuus om je lichaam weer te voorzien van voldoende vocht.
Ons advies, verdiep je er eens verder in en probeer dit product zeker uit. Niet alleen voor marathon lopers maar ook gewoon voor jou tijdens je dagelijkse bezigheden.
Check hier de website van SOS+ Organic Hydration
Lijst met verwijzingen
Ga terug