Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Michel de Vries
Artikel een maand oud
Aankondiging
TACATHLON
Veel wedstrijden gaan niet door en dat is balen en ontzettend jammer!
Nu ook de Marathons niet doorgaan, maar hiervoor al wel veel trainingsarbeid is verricht, willen wij wel de mogelijkheid bieden om een marathon te lopen.
Dit zorgt natuurlijk voor veel enthousiasme binnen onze club, met name in de TALK app-groep ontstonden direct veel ideeën, werd er hulp aangeboden en ontstond de behoefte om ook een halve marathon te organiseren. De TACATLON was dan ook snel geboren.
Routes werden zelfs al voorgelopen en inmiddels gebruikt om de definitieve routes te bepalen. Rekening houdend met veiligheid, oversteek-punten, vaste drinkposten, elkaar tegen kunnen komen en aanmoedigen, etc. etc.
We hebben de flow te pakken en deze flow willen wij uiteraard graag vasthouden. Daarom hebben wij vandaag bij elkaar gezeten en een plan gemaakt om e.e.a. een beetje in goede banen te leiden.
Wij willen aankomende week de routes duidelijk met jullie communiceren zodat deze al voorgelopen kunnen worden als je graag wilt deelnemen. Zo weet jij dat je op zondag 18 oktober niet fout kunt lopen. Dat is namelijk het laatste wat je wilt tijdens het lopen van een marathon of halve marathon.
Ook hebben wij gekeken of wij iets kunnen betekenen voor het aanmoedigen van de marathon deelnemers. Daarom hebben wij besloten om een 10 kilometer toe te voegen aan het programma op zondag 18 oktober.
Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit.
De start van alle afstanden zal zijn rond het 600 mtr. rondje bij SKEEF
  • 10:00 uur start Marathon
  • 10:45 uur start Halve Marathon
  • 13:00 uur start 10K
Aangezien iedereen een ander GPS horloge heeft zal de meting van de afstand van elkaar verschillen. Daarom kiezen wij voor een finish op hetzelfde 600 meter rondje. Zo kan jij de laatste meters van jouw afstand kloppend maken op deze ronde en op jouw horloge. Je weet dan in ieder geval dat je finish op dit rondje zal zijn. Dat is ook goed om te weten voor eventuele supporters. Het kan zelfs zomaar zo zijn dat je aan het einde nog meerdere rondjes nodig hebt om te kunnen finishen op jouw afstand. Al hebben wij natuurlijk getracht om de routes zo kloppend mogelijk te maken. Maar over een afstand van 42.2 kilometer kan e.e.a. uiteraard wat verschillen.
Tevens zal je dit gebied meerdere keren passeren zodat supporters jou meerdere keren voorbij zien komen.
De halve marathonlopers starten 45 minuten later dan de marathonlopers en de route zit zo in elkaar dat de marathonlopers wellicht de halve marathonlopers kunnen inhalen. Maar niet ingehaald kunnen worden door halve marathonlopers. Dat is voor marathonlopers namelijk niet zo heel erg fijn en kan soms zelf demotiverend werken en dat willen we voorkomen.
Uiteindelijk starten de 10 kilometer lopers in tegengestelde richting tijdens de laatste ronde van de marathonlopers. Op die manier passeren deze 10 kilometer lopers de marathonlopers tijdens hun laatste kilometers. Hopelijk een extra steun om deze laatste, vaak zware kilometers, te volbrengen.
Op dit moment zijn wij bezig om te onderzoeken of een herinneringsmedaille mogelijk is en inventariseren wij even de kosten die er mogelijk zijn i.v.m. verzorgingsposten.
Daarom zullen wij waarschijnlijk met tickets gaan werken. Deze worden t.z.t. vrijgegeven in de shop als dat nodig blijkt.
De aankomende weken zal e.e.a. steeds wat duidelijker worden maar als je nu al vragen hebt stel deze dan gerust.
Graag sluiten wij af door aan te geven dat we bovenstaande als speciale training gaan zien en niet als een groot hardloopevenement. Want in deze tijd een evenement gaan organiseren lijkt ons niet heel erg wijs. Daarom kunnen alleen leden van onze club deelnemen aan deze speciale training. Want speciaal zal het zeker worden!!
Ga terug