Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Ademhalen voor een goed herstel
Door training gaat je lichaam stuk en het herstel zorgt voor prestatieverbetering. Een goede ademhaling helpt jouw lichaam om beter en sneller te herstellen.
Maar hoe haal je nu goed adem? Het is je autonome zenuwstelsel die ervoor zorgt dat je automatisch ademhaalt zonder erbij na te denken. Door bijvoorbeeld stress zorgt ditzelfde systeem ervoor dat je ademhaling negatief wordt beïnvloed en jij hierdoor niet de mogelijkheid hebt om goed te herstellen van bijvoorbeeld een training, met uiteindelijk lichamelijk klachten tot gevolg.
Het fijne van onze ademhaling is dat we dit zelf kunnen beïnvloeden en op die manier op onze ingebouwde rempedaal kunnen trappen (parasympatisch systeem). Door de juiste ademhaling zorg jij er zelf voor dat je goed kunt herstellen en stress gerelateerde klachten verminderen.
Daarom hieronder een fijne ademhalingsoefening die jou kan helpen bij een beter herstel. Zodat jij goed kunt herstellen van alle trainingen die wij je voorschotelen.

Oefening:

Adem in door je neus en vervolgens ook uit door je neus. Na elke uitademing pauzeer je even totdat je weer de behoefte voelt om in te ademen.
Deze oefening kan je doen voordat je gaat slapen of na je training. Je zorgt er met deze manier van ademen voor dat je weer wat meer rust ervaart in je lichaam en dat je hartslag zal dalen. Je brengt je lichaam als ware in een staat van rust/herstel.
Perfect dus voordat je gaat slapen. Geef jezelf even 5 a 10 minuten om bewust bezig te zijn met deze ademhalling.
Ga terug