Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
Beginnen met hardlopen
Je zit in de auto op weg naar je werk. De zon komt op en het is prachtig weer. In de verte zie je een hardloper aankomen. Dat zou jij ook graag doen. Gewoon lekker een stuk hardlopen met de zon in je gezicht.
De hardloper die je gister zag heeft je vandaag doen besluiten om te gaan starten. Je hebt ergens nog oude schoenen liggen. Joggingbroek aan en gaan. Na een paar honderd meter hardlopen ben je al buiten adem en voelt dat hardlopen al niet meer zo fijn als dat je jezelf had voorgesteld.
Dat hardlopen is misschien toch niets voor mij. Je maakt het rondje wandelend af en legt je schoenen weer onder in de kast.

Waarom hardlopen?

Er zijn duizenden voorbeelden van mensen die graag zouden hardlopen maar door een soortgelijke situatie nooit meer die schoenen uit die kast hebben gehaald.
Wij weten dat dit zo onwijs zonde is. Want hardlopen is een van de mooiste activiteiten die wij als mens zouden kunnen doen. Hardlopen geeft je zo verschrikkelijk veel terug. Nog los van het verbeteren van jouw conditie en alle gezondheidsvoordelen die vastkleven aan meer beweging.
Hardlopen zorgt ervoor dat jij jouw eigen coach zal zijn op verschillende vlakken. Je voert gespreken met jezelf en krijgt regelmatig een spiegel voorgehouden.
Train je even te intensief na een hectische dag op je werk of blijf je altijd maar doorgaan terwijl je misschien even rust moet pakken? Moet je van jezelf precies het schema aanhouden en faal je als je eens een training overslaat?
Kies je ervoor om niet te gaan hardlopen omdat het regent. Wellicht een metafoor dat jij ook in het dagelijks leven stopt als het even tegenzit?
Ben je eens gestart met hardlopen maar kwam je erachter dat je te snel te moe was zoals in het voorbeeld hierboven. Wil je dan misschien teveel in een te korte tijd?
Zomaar een paar voorbeelden of metaforen.
Uiteraard zal elke hardloper iets anders vinden in zijn trainingen en in het hardlopen en dat maakt het hardlopen ook zo divers en ontzettend fijn om te doen.

Probeer het nog eens

Wij starten op 2 februari weer een beginnerscursus hardlopen waarbij wij jou gaan helpen om op de juiste manier te starten. Wij laten jou een manier zien die ervoor kan zorgen dat jij jarenlang kan genieten van het hardlopen.
Het is fijn om begeleiding te krijgen als je start met hardlopen en het is prettig om hierbij gebruik te maken van een trainingsschema die jou gaat laten zien welke stappen jij zou moeten maken om plezier te houden in het hardlopen. Daarbij zal de beginnersgroep motiverend werken. Motivatie die je af en toe nodig zal hebben om stappen te blijven zetten.
Want wij starten deze beginnerscursus omdat wij iedereen willen laten genieten van bewegen. Beweging is namelijk zoveel meer dan stilstand.
In onze shop zal je de beginnerscursus hardlopen vinden. Maak eenvoudig een nieuw account aan om vervolgens gebruik te kunnen maken van onze shop. Na het kopen van de beginnerscursus voegen wij je direct toe aan onze appgroep en gaan we op zondag 2 februari van start!
Ga terug