Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een maand oud
Blog
COVID-19 afspraken trainingen
Wij zijn onwijs trots op al onze atleten en zien dat onze trainingen weer steeds drukker bezocht worden.
Tijdens een training wil je als trainer bezig kunnen zijn met hardlopen en het bieden van de juiste trainingsprikkel. Daar wil je de focus laten liggen. Zodat iedereen alles uit de training kan halen.
Om zo in kleine stapjes een steeds betere en completere atleet te worden.
Tijdens de trainingen merken de trainers ook dat het soms lastig is om voldoende afstand van elkaar te houden. De trainers zijn zich hier continue van bewust en besteden hier aandacht aan om te voorkomen dat de atleten te dicht bij elkaar gaan lopen.
De aandacht naar het afstand houden van elkaar gaat ten koste van de aandacht die de trainers bij jouw als atleet willen leggen. De trainers willen jou helpen om jouw doelen te behalen. Wat je doel ook is! Ontspannen samen trainen, je fitheid verbeteren, je eerste 5K, een snelle 10K of misschien zelfs wel een Marathon.
Daarom willen wij graag met jullie een afspraak maken. De opzet van het samen lopen wat veranderen zodat het voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is tijdens de trainingen.
Los van alle meningen over de COVID-19 regels, die je hier na kunt lezen, inclusief die van onszelf als trainers.

Voordat je naar de training gaat:

Je bent niet verkouden en hebt geen ziekteverschijnselen. Je bent je ervan bewust dat je in een groep gaat trainen. Met meerdere atleten die allemaal andere gevoelens en meningen hebben over COVID-19. Hierin neemt iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid. Je bent je ervan bewust dat je op de openbare weg loopt en rekening moet houden met alle andere weggebruikers die je tegenkomt. Los van of deze weggebruikers ook rekening houden met jou of ons als hardloopgroep.

Aanvang training:

Bij aanvang van de training op de start locatie zorgen we altijd voor 1,5 meter afstand van de dichtstbijzijnde persoon. Weet je niet wat 1,5 meter is? Zorg dan dat je het wel weet of kies voor nog meer ruimte tussen jou en de dichtstbijzijnde persoon. Zorg ervoor dat je het fietspad en de toerit van de parkeerplaats vrij blijft houden.
Er is ruimte genoeg om je heen, maak daar gebruik van

Tijdens training:

Tijdens de warming-up, cooling-down, of tijdens een gezamenlijke duurloop lopen we versprongen van elkaar aan de rechterkant van de weg. Als de trainer aangeeft dat je in een treintje moet lopen voeg je rustig achter elkaar in en laat je direct de afstand ten opzichte van je voorganger weer groter worden. Dat zal betekenen dat de voorste lopers licht moeten versnellen en de achterste loper wat moeten vertragen om dit soepel te laten verlopen. Voeg pas in als er voldoende ruimte is en doe dit lekker relaxed. Blijf ook zeker op je omgeving letten zodat je al vroeg van tevoren een tegenligger ziet aankomen en al ontspannen aan de kant kan gaan. Help elkaar!
Ga dus niet te dicht achter iemand ander lopen maar geef elke atleet voldoende ruimte. Zo voelt niemand zich opgejaagd en kan je heerlijk samen trainen als groep maar loop je ook nog op praat afstand van elkaar.
Tijdens de loopscholing vormen we 1 rij achter elkaar met voldoende afstand of twee rijen naast elkaar met voldoende afstand. Altijd minimaal 1,5 mtr.
De opzet ziet er als volgt uit.

Afsluiten training:

Het afsluiten van de training zal gaan middels het gezamenlijk terug lopen naar de startlocatie. Omdat atleten verschillen in snelheid zal de groep wat uit elkaar lopen en dat is precies de bedoeling zodat als jij aankomt bij de startlocatie je rustig kunt vertrekken. Dit zorgt ervoor dat we in alle rust allemaal onze eigen kant weer op kunnen gaan. Gezamenlijk de training afsluiten hoeft dan ook niet altijd. De trainer zal dit duidelijk aangeven.
Ook wij zijn ons ervan bewust dat we in een fase zijn beland waar afstand houden steeds lastiger zal worden. Zeker met alles wat er op dit moment gebeurt qua demonstraties, winkel bezoek etc etc. Gevoed door dit soort beelden veranderen meningen, gedachten en gevoelens. Ook bij ons als trainers uiteraard. Het fijne is dat we dan kunnen terugvallen op de regels die ons zijn gegeven door de overheid en specifiek HIER zijn terug te lezen voor de liefhebber. Wij hoeven hier niet meer over na te denken maar kunnen gewoon lekker met een groep gaan trainen.
Onze focus als trainer en als atleet op de training houden. De training waar we allemaal zo ontzettend van kunnen genieten. Wij hopen jullie allemaal snel weer te zien op onze trainingen. Want daar hebben wij heel erg veel zin in en geeft ons super veel energie.
Ga terug