Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
Hardlopen en het Coronavirus
Wat kan wel en wat kan niet is een vraag die ons allemaal bezig blijft houden. Want als je nu een rondje gaat hardlopen kom je veel mensen tegen die ook even naar buiten willen gaan. Volgens het RIVM is het prima om bij mooi weer in je eigen tuin te gaan zitten maar is het verstandig om voorzichtig te zijn met het maken van afspraken.
We moeten gewoon ons gezond verstand gebruiken en misschien even wat dingen uitstellen totdat helderder is hoe alles gaat verlopen is wat het RIVM benadrukt.
We moeten nu afwachten wat het effect is van de maatregelen die er nu genomen zijn. Zorgt het voor het terugdringen van het coronavirus of moeten er meerdere stappen genomen worden om het virus verder terug te dringen waardoor de zorg geboden kan blijven worden aan degene die dat het hardste nodig hebben.
Het RIVM geeft aan dat een wandeling door het park of fietsen in het bos prima kan als je dat alleen doet of met een bekende naast je. In de buitenlucht moet dat kunnen. Dat is dus goed nieuws in een tijd waar het slechte nieuws lijkt te regeren. Maar het mag inmiddels duidelijk zijn dat samenkomen in grotere groepen absoluut niet kan. En waar je elkaar wel treft je voldoende afstand blijft houden. Een gesprek op gepaste afstand van 1,5 meter!

Wat kan je doen als je gaat hardlopen.

Inmiddels is het voor iedereen duidelijk dat wij afstand moeten houden van elkaar om mogelijk besmetting te voorkomen. Tijdens het hardlopen zal dat betekenen dat als je een hardloper, wandelaar of fietser aan ziet komen dat je even meer afstand neemt. Dus loop gerust even van je pad af en het gras in als dat mogelijk is om voldoende ruimte te creëren. Hierbij elkaar even hartelijk groeten lijkt mij niet meer dan een normale omgangsvorm.
Kies een rustig rondje waarbij je weet dat je weinig andere sporters of wandelaars tegenkomt. Vermijd daarbij drukke routes of locaties en ga sowieso niet in een groep lopen.
Respecteer elkaar en gooi er geen roggel uit vlak voor een andere loper. Dit doe ik normaal gesproken namelijk wel uit gewoonte als ik iemand voorbij loop ;)
Denk erom dat je door elkaars bacillen heen loopt als je vlak achter elkaar loopt en dat een flinke nies nog enige tijd in de lucht blijft hangen. Oftewel voorzichtigheid is geboden tijdens het hardlopen.
Natuurlijk voelt het niet fijn als je letterlijk met een boog om iemand heen loopt. Maar nu doe je dat voor een goed doel. Pas en let goed op elkaar.
Als je terug komt van het hardlopen was je handen of spring direct onder de douche en gooi je hardloopkleding direct in de was
Pas je trainingsschema aan en wees je ervan bewust dat je nu nog de vrijheid hebt dat je even een rondje mag hardlopen. Iets wat je tot voorkort als normaal zag of zelfs niet bij stil stond.
Hardlopen is nu nog extra verbonden met het gevoel van vrijheid. Geniet extra en probeer dit bewust te ervaren. Tempotje rustiger en nog meer genieten van een lekker ontspannen en relaxed rondje om al je zorgen die je hebt van je af te lopen.
Ga terug