Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Hardlopen in het donker
Als je gaat hardlopen in het donker dan is het belangrijk dat je voor overige weggebruikers goed zichtbaar bent. Veel hardlopers dragen daarom ook een led/reflectie-vest. Deze vesten zijn erg fijn omdat ze, naast de verlichting, ook zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Dit materiaal licht op als er licht op schijnt. Uiteraard is het ook mogelijk om in plaats van een led-vest, led-armbandjes of kleine fietslampjes te dragen.
Op deze manier ben je dus nog beter zichtbaar en zichtbaarheid zorgt voor meer veiligheid tijdens het hardlopen.
Naast voldoende zichtbaarheid is het ook verstandig om een route uit te zoeken welke goed verlicht is. Kies bijvoorbeeld voor een woonwijk of een goed verlicht fietspad. Denk dus vooraf even na over de route die je wilt gaan lopen.
Blijf tijdens het hardlopen in het donker goed opletten. Een stoeprand, loszittende stoeptegel, een wortel van een boom die door het asfalt heen groeit, etc. Je ziet het snel over het hoofd. Zorg dan ook altijd voor voldoende afstand als je in een groep aan het hardlopen bent. Zo zorg je ervoor dat je de ondergrond ook kunt blijven zien. Het gevaar van hardlopen in een groep is dat je te dicht op elkaar gaat hardlopen en door het kletsen niet meer zo met de ondergrond bezig bent. Maar een gewaarschuwde hardloper telt voor 2.
We nemen de omgeving waar met onze zintuigen. Als het zien wordt beperkt doordat er minder licht schijnt op de omgeving is het misschien verstandig om je gehoor optimaal te laten functioneren. Hardlopen in het donker met een koptelefoon op zouden wij dan ook niet aanraden.
Hardlopen in het donker kan natuurlijk perfect maar het is verstandig om voordat je gaat hardlopen even na te denken voordat je de deur uitstapt. Heb ik mijn verlichting om, welk rondje ga ik lopen, heb ik een telefoon bij me om iemand te bellen als dat nodig is, weet mijn partner welk rondje ik ga lopen, etc.
Super veel succes tijdens je volgende rondje hardlopen in het donker. Mocht je nog vragen hebben dan mag je ons altijd app’n, mailen of bellen!
Tot snel op een van onze trainingen.
Ga terug