Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Mark Huizenga
Vorige week geplaatst
Blog
Hardlopen is meer dan goede schoenen en een schema!
Hardlopen bestaat uit techniek! Iedere training bij The Athlete Club bestaat uit een stukje loopscholing waarin aandacht wordt besteed aan (hardloop)techniek. Tijdens dit gedeelte van de training ontvang je direct tips en trucs om jouw loop efficiëntie te verbeteren.
Deze week bestaat mijn opdracht uit het maken van een technische analyse van een loper. Dit doe ik aan de hand van de kennis uit boeken en het bekijken van filmpjes. Ik heb mijzelf mogen analyseren, en daarnaast heb ik nog twee andere lopers mogen analyseren. Om dit nog meer eigen te maken, hoop ik ook lopers van The Athlete Club te mogen adviseren.
Niet alleen om mijn eigen leerproces te bevorderen, maar ook om mijn kennis met jullie te mogen delen. Hoe goed is jouw hardlooptechniek? Hoe kan je jouw techniek verbeteren om makkelijker, efficiënter en sneller te lopen, met minder risico op blessures.
Geen enkel mens is hetzelfde en iedereen heeft zijn eigen unieke loopstijl. Maar er zijn wel basisregels waar de looptechniek aan moet voldoen. Deze basisregels zijn allemaal wel eens de revue gepasseerd bij de trainingen. Denk hierbij aan korte (grond)contacttijd, knie-inzet, hardlopen met je armen, rompspanning, etc.
Via een video-opname van jouw loopstijl tijdens een training van The Athlete Club wil ik een analyse uitwerken om je bewust te maken van je eigen hardlooptechniek. Zo ontstaat er een goed beeld van hoe je beweegt, wat er goed gaat en wat je aandachtspunten zijn. Mijn bevindingen en mijn advies zal ik vervolgens met je delen.
Wil je ook dat ik een analyse van jouw loopstijl maak? Geef dit dan aan bij mij of Michel, en ik zal bij de training een opname maken!
Ga terug