Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Hardlopen zonder horloge
Een horloge kan een fijn hulpmiddel zijn om de effectiviteit van de training te monitoren. Maar ook om informatie te krijgen over je snelheid, intensiteit, etc. Je kunt je progressie zien na een training en mooie tabellen uit de app laten rollen.
Vervolgens wordt het automatisch op STRAVA geplaatst en deel je jouw resultaten met je hardloopvrienden. Je krijgt en paar kudo’s en je trainingsprestatie wordt erkend.
Dit kan jou helpen om gemotiveerd te blijven en je te helpen bij het behalen van jouw doelen.
Want je weet het “If it ain’t on STRAVA it didn’t happen”
Maar uiteraard schuilt hierachter ook een gevaar. Wij denken dat het ook goed kan zijn om regelmatig zonder horloge te trainen. Leren je lichaam te voelen en ernaar te luisteren. Wat eenvoudig klinkt maar een stuk lastiger is in de praktijk.
Veel hardlopers verliezen zich namelijk in de data, de hartslagen de prestaties van anderen, etc. en worden zo een slaaf van het horloge en de app. En dat is natuurlijk zonde. Je verliest het plezier en gaat snel je eigen grenzen over door net even harder te trainen dan goed voor je is. Je brandt langzaam op tot het moment dat je er klaar mee bent.
Ga daarom relaxed om met alle data en zoom regelmatig even uit om goed zicht te blijven houden op wie je bent en wat je wilt bereiken.
Loop hard met verstand en probeer bewust te genieten van elke training. Geniet van de omgeving, de kou, de regen, de douche na de training, de zon, de warmte, de ondergrond waarop je loopt, het heuveltje waar je helemaal kapot gaat, de relaxte duurloop die niet lang genoeg kan duren.
Denk niet aan wat er straks komen gaat maar geniet van het nu. Want dit hier in het nu, dit is het!
Ga terug