Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
Herstellen
Herstel en rust is een onderwerp welke op dit moment behoorlijk leeft bij The Athlete Club. Ook zien wij dat atleten dit niet altijd even goed doen! Zelf kan ik het altijd prima zien bij een ander en dit ook benoemen. Maar ook ik val uiteraard regelmatig in deze valkuil.
Want de verleidingen in onze omgeving zijn soms te groot om te kiezen voor rust en herstel. Gisteravond nog waar ik toch nog even die laatste schaatswedstrijd wilde kijken. Hierdoor lag ik rond 24:00 uur op bed en vanmorgen werd ik om 06:00 uur wakker. 6 uur geslapen! Waarbij 8 uur eigenlijk een must is voor ons sporters.
De gedachten die wij hierbij kunnen hebben van “ach dat moet toch kunnen” zorgt er eigenlijk voor dat we langzaam en onopgemerkt steeds verder opbranden. We rusten onvoldoende om de volgende dag weer optimaal te kunnen presteren. Want dat is wat we elke dag willen doen optimaal presteren en alles uit de dag halen. De tijd gaat immers al zo snel.
Willen we niet te veel in een te korte tijd?

Nieuwe wearable geeft inzicht.

Vandaag las ik een stukje op hardlopen.nl over een nieuwe wearable de WHOOP. De WHOOP geeft je nauwkeurig inzicht in wat er in je lichaam gebeurt en geeft je daar feedback over. De vraag is natuurlijk wat ga jij doen met deze info. Want alle verleidingen blijven en kan deze WHOOP niet weg nemen.
Oftewel de verleidingen en je gedrag zijn de key tot meer rust en herstel. Dat kan je aanpakken en veranderen. Dit door misschien wel grote keuzes te maken. Verkoop je televisie, leg je smartphone of tablet na 20:00 uur in de kast en niet in het zicht. Kies voor een korte meditatie om jezelf tot rust te brengen en om je klaar te maken voor een goede nachtrust.
Hier loop je direct tegen weerstand op. Gedachten als doe eens niet zo belachelijk met je "verkoop je tv" zijn je vast niet vreemd ;)

Maar wat is nu eigenlijk belachelijk?

We willen van alles en moeten daarom een omgeving creëren die dit alles ook mogelijk maakt. Als jij jezelf in een omgeving plaats met allerlei verleidingen dan kost het veel negatieve energie om weerstand te bieden tegen deze verleidingen. Met op de lange termijn alle gevolgen van dien!
Leuk om eens over na te denken om er vervolgens achter te komen dat je toch graag nog even JINEK af wilt kijken. Stel je voor dat je wat mist ;)
Mijn advies is om hier eens over na te denken om te kijken wat jij kan doen om wat meer rust in te bouwen. Het is goed om eens in je huis rond te kijken waar jij iets kan veranderen om minder verleiding tegen te komen. Verleiding om jou van jouw doelen af te houden. Maar wat zou het kunnen betekenen om je omgeving zo in te richten dat je bijna geen verleiding tegen komt zodat jij je focus kan behouden.
Zomaar wat gedachten waar je iets mee kan doen of gewoon lekker naast je neer kunt leggen.
Waar ik in eerste instantie iets had willen vertellen over deze WHOOP bleek dat ik al snel mijn focus verloor in de bovenstaande tekst ;)
Ach, misschien kan je er wat mee of juist helemaal niet. Alles is goed en we zien elkaar hoe dan ook snel weer op de training!
WHOOP WHOOP
Oja en check deze link naar het artikel over deze WHOOP. Leuk om te lezen!
Ga terug