Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een jaar oud
Blog
Ons systeem

Strippenkaart, Abonnement en Contributie?

Ons systeem is uniek en nergens anders te vinden. Er zit veel denkwerk achter en het is tijd om dat eens uit te werken in dit blog bericht.
Bij de ontwikkeling van ons systeem stond de vrijheid van de hardloper en hardlooptrainer voorop. Het systeem is gemaakt om de competentie van onze trainers te vergroten en dat wordt direct teruggegeven aan onze hardlopers.
Het voorkomt voor de hardloper en de hardlooptrainer de zaken die zij beide niet leuk vinden. En het versterkt datgene waar beide blij van worden, training geven en trainen wanneer je zelf wilt.
Wij kiezen bewust voor een strippenkaart en leggen je hieronder uit waarom.

De hardloper

Een hardloper bepaald zelf of en wanneer hij mee komt trainen. Heeft een eigen online omgeving waar hij zicht heeft op zijn strippenkaart en word hier regelmatig van op de hoogte gebracht door middel van email. In zijn online omgeving staan verschillende downloadbare trainingsschema’s klaar die de hardloper kan gebruiken om zijn prestatie- vermogen te vergroten.
Als een hardloper een strippenkaart leeg maakt zal hij direct na een training hiervan op de hoogte worden gebracht en heeft hij de mogelijkheid om eenvoudig via een link een nieuwe strippenkaart te kopen in onze webshop.
Ook ziet ons systeem dat je al even niet op de training bent geweest en zal je hier af en toe van op de hoogte worden gebracht. Je ziet hoeveel dagen het geleden is dat je op de training bent geweest. Je wordt je hier dus van bewust en wij hopen dat het jou motiveert om snel weer aan te sluiten. Maar het geeft je ook direct inzicht of onze club wel bij jou past. Kom je bijna nooit op de training dan zie je dat direct zodat je niet vast zit aan een lang abonnement. Wij houden zo alleen maar actieve en positieve leden over die regelmatig op de training zijn, elkaar goed leren kennen en er sterke verbindingen tussen onze hardlopers ontstaan.
De strippenkaart, welke 16 weken geldig is, wat werkt als een stok achter de deur, zal vervolgens direct inzichtelijk worden gemaakt in de eigen online omgeving. Je zit dus als hardloper nergens lang aan vast en bepaald helemaal zelf wanneer jij deze strippen inzet.
Af en toe komt het voor dat een hardloper een blessure oploopt of dat er omstandigheden zijn waardoor een hardloper een langere periode niet mee kan trainen. De hardloper heeft dan de mogelijkheid om de strippenkaart op pauze te zetten en neemt hierover contact op met zijn trainer.
Nog minder vaak gebeurt het dat atleten de strippenkaart niet leeg maken binnen de 16 weken. Als de kaart niet leeg is en de geldigheid verloopt dan krijgt de hardloper een nieuwe gratis weekkaart met 2 trainingen na het verlopen van zijn strippenkaart. Deze kaart is bedoeld om de hardloper weer te motiveren om te komen trainen.
Deze vrijheid vinden wij voor hardlopers erg belangrijk.
Inmiddels kent onze club veel trainingen en is het voor een hardloper mogelijk om bijna dagelijks een training te volgen. Voor deze hardlopers hebben wij de Super Athlete Status ontwikkeld. Deze status geeft de atleet het recht om vanaf de aanschaf van de strippenkaart datum t/m 7 weken na deze aanschaf datum onbeperkt mee te trainen. Na het leegmaken van de strippenkaart binnen 7 weken, krijgt de atleet de melding dat hij de Super Athlete status heeft bereikt en ziet hij tot welke datum hij gratis mee kan trainen.
Een dag voordat deze status verloopt zal de atleet op de hoogte worden gebracht via email en krijgt hij de mogelijkheid om een nieuwe strippenkaart aan te schaffen.
Dit systeem geeft de hardloper de vrijheid om vervolgens zelf te bepalen of en wanneer hij weer een strippenkaart koopt.
Na aanschaf van de strippenkaart verloopt alles volledig automatisch en heeft de hardloper hier verder helemaal geen omkijken naar.
Dit betekent dat ons strippenkaart systeem losse strippen alsmede een flexibel abonnement in 1 is.

Een strippenkaart bij The Athlete Club:

 • 16 weken geldig.
 • Een digitale strippenkaart en flexibel abonnement in 1.
 • Met de Super Athlete Status 7 weken onbeperkt trainen. (Deze bereik je automatisch wanneer jij jouw strippenkaart hebt leeggemaakt binnen 7 weken).
 • Eigen online omgeving.
 • Vrijheid (Je hoeft je nooit aan te melden voor een training want de trainer past de training aan naar de atleten die aanwezig zijn zodat iedereen een eigen trainingsprikkel krijgt).
 • en meer…

De trainer

Ons strippenkaart systeem is zo ontwikkeld dat een trainer betaald krijgt naar het aantal hardlopers die hij training geeft. Dit zorgt ervoor dat een trainer zijn training leuk en interessant blijft maken om veel hardlopers naar zijn trainingen toe te trekken. Het zorgt er ook voor dat een trainer zichzelf blijft uitdagen om effectieve en leuke trainingen te blijven verzorgen. De trainer moet competent zijn anders ontstaat er geen groep hardlopers om hem heen.
Als de trainingen leuk, gezellig en effectief zijn en hij zijn trainerscompetentie blijft ontwikkelen dan zullen daar veel hardlopers op af blijven komen. Een competente trainer wordt absoluut gevonden door hardlopers. Dit ziet de trainer direct terug aan zijn inkomsten. Zijn inzet en het ontwikkelen van zijn competentie zal letterlijk worden beloond.
Vaak geen doel van een trainer maar een goede manier om gestolde energie (geld) terug te kunnen geven aan de trainer. Zo kan hij dit inzetten voor zichzelf om daarna nog meer energie aan zijn hardlopers terug te kunnen geven. Want een trainer moet in de eerst plaats goed zijn voor zichzelf voordat hij goed kan zijn voor onze hardlopers. Het moet kloppen en daarvoor zorgt ons systeem automatisch.
Tevens zorgt ons online strippenkaart systeem ervoor dat de trainer na elke training al de namen van zijn trainersgroep voor zich ziet. Als hij iemand al even niet heeft gezien heeft de trainer de mogelijkheid om deze atleet te benaderen en kan hij zo de stok achter de deur zijn die sommige hardlopers nodig hebben. Daarbij leert de trainer zo op ongedwongen wijze alle namen van zijn trainersgroep. Bij 10 hardlopers uiteraard eenvoudig maar inmiddels heeft dit systeem zich bewezen bij ruim 100 hardlopers die wij bij naam kennen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze trainers de hardloper uit zijn trainingsgroep bij naam kent.
Door het strippenkaart systeem zien wij direct of het goed gaat met de trainingen en kunnen wij de trainer helpen met het ontwikkelen van zijn competentie. Komen er weinig hardlopers op de training dan kunnen wij samen kijken hoe dit komt en werken aan onze competentie om dit te veranderen. Zo behouden wij automatisch kwaliteit in onze trainingen en reguleert dit systeem zichzelf. Een trainer wordt zo gedwongen om te werken aan zijn competentie.
De trainer bepaald zelf de inhoud van de training, start locatie en de starttijd. Hij heeft een visie op het trainen en kan zijn eigen trainerskennis inzetten om het prestatievermogen van zijn atleten te verbeteren. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en wij bieden ze zo allemaal.

Trainer bij The Athlete Club

 • Zelf bepalen trainingslocaties en trainingstijden.
 • Inzetten en ontwikkelen eigen trainingskennis/visie.
 • Ontwikkelen eigen competentie
 • Vanuit het ledenbestand aanmaken eigen online trainingsgroep.
 • Gezamenlijke trainers-appgroep (overnemen trainingen, assisteren, kennis delen, etc)
 • Strippenkaarten crediteren.
 • Foto’s van trainingen uploaden.
 • Schrijven eigen blog berichten op onze website, produceren van teksten om de eigen competentie te vergroten.
 • Direct inzicht van jouw inkomsten via ons betalingssysteem.
 • De trainer ontvang 3,99 (incl. 21% btw als hij btw plichtig is, ZZP basis) en 3,29 (excl btw als hij geen btw plicht heeft) per hardloper en factureert dit elke 1ste van de maand.
 • en meer….

Contributie

Wij zijn ons aan het oriënteren om hardlopers, die deze behoefte hebben, aan te kunnen laten sluiten bij de Atletiekunie. Dit biedt onze hardlopers de mogelijkheid om deel te nemen aan officiële hardloopwedstrijden op een atletiekbaan of op de weg. Voor deze atleten innen wij tegen die tijd een jaarlijkse contributie zoals deze is opgezet binnen verenigingen voor het dragen van deze kosten.

Het verschil

Het voorkomt dat hardlopers vastzitten aan een abonnement of contributie zoals deze binnen een vereniging of sportschool gelden. Het voorkomt dat er binnen een vereniging vrijwilligers werk van je verwacht wordt om alles draaiend te houden. Vrijwilligerswerk waar je eigenlijk geen tijd en geen zin in hebt en dus zorgt voor negatieve energie. Of dat een vereniging afhankelijk is van sponsoren of subsidies van gemeentes.
Het voorkomt dat een sportbedrijf ongezond afhankelijk is van slapende leden die wel maandelijks een abonnement betalen.
Het is een eerlijk systeem voor hardlopers en trainers waarbij hardlopers betalen voor een training als ze er zijn. Maar naast deze training er nog veel meer voor terug krijgen. Want ons strippenkaart systeem zorgt voor verbinding tussen hardlopers en biedt een plek waar je altijd een hardloopmaatje kunt vinden. Wij zijn er namelijk altijd.
Dit strippenkaart systeem zorgt voor groei voor trainer en atleet. Iets waar je nooit meer over hoeft na te denken als jij jezelf aansluit als trainer of atleet.
Samen bouwen wij aan een toffe club hardlopers en trainers, want wij zijn continue in ontwikkeling en willen blijven groeien om zo samen te zorgen voor mooie trainingen, herinneringen en belevingen voor iedereen die dat graag zou willen.
Naast bovenstaande zit ons online systeem zo in elkaar dat het continue in ontwikkeling is om steeds beter aan te sluiten bij trainers en hardlopers. Zo kunnen wij blijven groeien en onszelf verbeteren. Dus heb jij suggesties of zie jij mogelijkheden om ons systeem te verbeteren laat het ons dan zeker weten. Je kunt ons eenvoudig bereiken via socialmedia, WhatsApp, telefoon of email.
Ga terug