Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Heidi de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Overgewicht en hardlopen
Wanneer spreken we eigenlijk van overgewicht en wat betekent dat voor jou als hardloper?
Met elke stap die je als hardloper maakt belast jij jouw lichaam. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat, afhankelijk van looptechniek en snelheid, er 2 tot 5 keer jouw lichaamsgewicht op de spieren pezen, botten en gewrichten komt.
Daarbij zal elke kilo extra van invloed zijn op jouw prestatie maar ook op het gevoel wat jij zou kunnen hebben tijdens het hardlopen.
Simpel uitgelegd; een auto met een caravan erachter verbruikt meer benzine en zal zwaarder worden belast dan wanneer je deze caravan loskoppelt.
Jouw lichaamsgewicht heeft dus direct invloed op jouw prestatievermogen en op de belasting van het lichaam. Maar ook op jouw gevoel tijdens de training. Ben je te zwaar dan zal de training ook zwaarder aanvoelen. Je zit jezelf een beetje in de weg!
Voor ondergewicht geldt uiteraard hetzelfde. Een te lichte auto die een caravan (qua trainingsbelasting) door de bergen wil trekken gaat op zeker een keer stuk! Je zal je waarschijnlijk tijdens de training prettig voelen maar uiteindelijk ga je een keer stuk omdat je misschien teveel vraagt van jouw te lichte auto.
Oftewel kijk naar een gezond gewicht en ook al wil niet iedereen direct iets horen van bmi. Het geeft nu eenmaal wel een indicatie van waar jij nu staat.
Wij denken dan ook dat het verstandig is om jouw bmi eens te laten bekijken en een plan te maken om ervoor te zorgen dat je op een juist gewicht komt maar ook blijft. Want wij weten een ding heel erg zeker, en dat is dat als jij een goede bmi score hebt, je nog veel meer kan genieten van het hardlopen.
En nog belangrijker, alles om het hardlopen heen.
Om onze atleten hierbij te helpen hebben wij twee diensten toegevoegd aan onze shop.
Coaching die perfect aansluit bij jou als hardloper!
Ga terug