Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
Running Therapie les 1
Afgelopen week ben ik gestart met de cursus Running Therapie! Om handvatten te krijgen om op een duidelijke manier aan jullie te kunnen overbrengen wat hardlopen voor jou kan betekenen.
Zoals een aantal van jullie weten loop ik dagelijks een rondje hard. Een rondje van minimaal 5K. (everydaya5k op insta en facebook) Als ik mijzelf te moe voel dan kies ik ervoor om dit wandelend te doen. Zo is hardlopen een onderdeel van mijn levensstijl geworden.
Een levensstijl die in de oertijd nodig was om te kunnen jagen. In de huidige tijd bestel je via je telefoon en is het 10 minuten later in huis. Ideaal als je tijd wilt besparen om meer te kunnen bewegen. Vaak is het gevolg precies het omgekeerde. Nog minder bewegen.
En dat zorgt ervoor dat jouw uithoudingsvermogen steeds slechter zal worden met alle gevolgen van dien. Daarom is hardlopen een hele fijne manier om jouw uithoudingsvermogen te verbeteren en zo op een gezondere en fijne manier te werken aan een fit lichaam. Waardoor jij weerbaar en sterk blijft voor alles wat er op jouw levenspad komt.
Running therapie kan worden ingezet om weer grip te krijgen op je basisuithoudingsvermogen. Op een ongedwongen en prettige manier werk jij weer rustig toe naar een lichaam welke weerbaarder is. Door elke dag een klein stapje te maken behaal je uiteindelijk een heel mooi meetbaar resultaat.
Hardlopen hoort bij de leefstijl van de mens, maar velen zijn er ver van verwijderd geraakt. Met de gedachten “hardlopen is niets voor mij” zeg je eigenlijk “ik ben geen mens”. En verder dan dat kan je niet van jezelf verwijderd zijn.
Dit klinkt natuurlijk heel erg groot en neem het gerust met een korreltje zout maar de strekking van het verhaal blijft wel staan. Want je lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten op een stoel. Terwijl wij dit allemaal zo normaal zijn gaan vinden. Want liever te vroeg in de kist dan een feestje gemist. YOLO!! De intensiteit van al je ervaringen en belevingen neemt enorm af wanneer jouw lichaam niet fit is en al je zintuigen niet optimaal gebruikt worden.
Terug naar Running Therapie want ik dwaal af. Hardlopen is een enorm eenvoudige manier om te gebruiken om meer beweging in jouw leven te integreren. Maar steeds vaker is het nodig om dit samen met iemand op te pakken. Je bent te ver van jezelf verwijderd waardoor hardlopen voelt als een “ver van je bed-show”.
Dit terwijl het als mens in de oertijd de normaalste zaak van de wereld was. Je was destijds een gekkie geweest als je de hele dag op een stoel zat. Nu ben je een gekkie als je elke dag kiest voor minimaal 5K hardlopen.
Running Therapie kan voor heel veel mensen worden ingezet. Om welvaartsziekten te bestrijden om je piekerbrein uit te zetten en je ideeënbus te openen.
Running to stand stil of zoals en van de cursisten afgelopen woensdag zie: “regie over vertragen” en dat vond ik een hele mooie.
Een stukje controle terugpakken in een wereld waarin je ingehaald wordt door de tijd.
De aankomende blog’s zal ik jullie meenemen in de kennis die deze cursus mij gaat geven. Ontzettend veel zin om dit met jullie te delen. Hoe tof als er maar 1 iemand is die hier wat aan kan hebben.
Running therapie als medicijn tegen Burn-Out, Overspanning, PTSS, en vele andere psychische ziekten maar ook welvaartziekten. Tof als je meeleest!
Ga terug