Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
Running Therapie les 3
Wetenschappelijke onderzoek heeft bewezen dat 2 a 3 keer per week gedurende 30 tot 60 minuten hardlopen op een lage hartslag een gunstig effect heeft op ons brein en lichaam. Denk bij hardlopen op een lage hartslag met name aan hardlopen in level 6 en af en toe level 5.
In 2015 gaf TNO aan dat 1 miljoen Nederlanders last hebben van psychische klachten waarbij het vermoeden bestaat dat dat in de afgelopen jaren verder is opgelopen. Zeker gezien de periode waarin we nu leven vanwege de beperkingen en angsten rondom het COVID-19 virus.
Deze psychische klachten kwamen in 2015 relatief vaak voor bij werkende jongeren tussen de 25 tot 35 jaar.
In datzelfde bericht gaf TNO aan dat 3 miljoen werkende Nederlanders behoefte hadden aan maatregelen tegen werkstress.
De oorzaken van stress kunnen zijn: hoge taakeisen, autonomie, slachtoffer van ongewenst gedrag binnen of buiten de werkomgeving, pesten op het werk en uiteraard velen andere factoren.
Running Therapie heeft vele effecten of de korte termijn maar ook op de lange termijn.
Op de korte termijn zorgt Running Therapie voor een minder depressief gevoel, een hogere zelfwaardering, ontspanning door matige inspanning, het leren omgaan met belasting en belastbaarheid het hardlopen is daarvoor een goede metafoor, positieve ervaring opbouwen met actief bewegen in de buitenlucht en het leggen van nieuwe sociale contacten.
Op de lange termijn zorgt Running Therapie ervoor dat je algehele conditie verbetert, afname van depressieve gevoelens, beter functioneren van ademhaling, hart en bloedvaten, verbeterede longfunctie, een vermindering van lichamelijke klachten, minder angstgevoelens, een verbeterde nachtrust, een verbeterd seksleven, ontwikkelen van gezonde copingsmechanisme, een verbeterd zelfbeeld en zelfvertrouwen.
Benieuwd wat hardlopen jou kan bieden? Neem zeker eens contact met ons op!
Ga terug