Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel ouder dan een maand
Blog
Start bewust met de Adem
De ademhaling kun je makkelijk verbeteren. Maar begin wel bij het begin!
Karen Bok van Inbewegen.nl deelt met ons haar kennis en heeft een hele mooie workshop die je als atleet van The Athlete Club eigenlijk eens zou moeten volgen. Karen legt je graag uit waarom.
Met een goede ademhaling kun je moeiteloos beter presteren zonder harder te trainen. Klinkt als een sprookje maar is het niet. En omdat je de ademhaling altijd bij je hebt kun je nu beginnen. Meteen, terwijl je dit leest.
Maar zoals bij alle veranderingen is het wel handig om bij het begin te beginnen. Eerst maar eens opletten hoe het nu is. Hoe verloopt je adem en hoe voelt dat. Zonder direct allerlei trucs toe te passen om het verloop te beïnvloeden.

Hoe gaat het nu?

Op het moment dat ik in mijn workshop Kracht van de Adem of tijdens individuele trainingen binnen het BeweegPLAN de vraag stel;”Hoe gaat je ademhaling nu?” beginnen er direct allerlei processen.
Mensen gaan dieper ademen, ineens naar een andere plek, door de neus of juist door de mond….
Allemaal processen die duiden op dat je wel iets gehoord hebt en een idee hebt van goed of fout maar niet helemaal getraind bent op het waarnemen. En daar begint het. Gewoon waarnemen. Wat gebeurt er met me. In welke situatie. Bij inspanning, Bij ontspanning. Als ik me super relaxed voel of juist eens gehaast.
Merk op wat het doet met je adem. Hoe je beïnvloedt bent door wat je doet en wat je denkt.
Klinkt simpel. Is het ook. Vergt alleen wel even wat aandacht en bewustwording. En daar ligt de sleutel naar verbetering.

Beter?

Als je komende tijd aandacht besteed aan jouw patroon dan leer ik je in de workshop kracht van de Adem graag alles over hoe je adem kunt gebruiken om beter te presteren en te herstellen.
De eerst volgende is gepland op 28 februari as van 19.00 tot 21.30 uur. Klik hier voor meer info en aanmelding.
Ga terug