Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
The Purpose
Ons 2de gastblog dit keer van Enrico Moen van The Purpose. Enrico vraagt met de 3de Nieuwe Lichting aandacht voor jongeren met mentale en psychische klachten. Niet alleen door erover te praten maar ook door te doen. Ga deze gasten volgen en ontdek wat zij volgende week gaan doen en wat hun toekomstige projecten zullen gaan worden.
Steeds meer jongeren kampen met mentale problemen. Project ‘The Purpose’ komt hiervoor in actie. Voor jongeren, door jongeren kun je ook wel zeggen. The Purpose is een initiatief die werd opgestart door een groep jongeren die samen een zelfontwikkelingstraject volgden .
Om aandacht te vragen voor een krachtige jongerengeneratie rennen ze komend weekend maarliefst 500 kilometer, van noord naar zuid-Nederland.
Niets komt vanzelf vinden ze, zo ook niet de donaties en hierom willen ze een verhaal met jullie delen.
Dit is het verhaal van Michel Mousa, een jonge ondernemer die al vroeg te maken kreeg met een depressie.
“Op school werd ik buitengesloten van de ‘groepjes’. Althans, zo ervaarde ik dat toen.
De realiteit was dat ik verbaal niet zo sterk was, waardoor ik mij niet makkelijk bij bestaande groepjes kon aansluiten.
Dit bevestigde nogmaals de afkeurende gedachten die ik over mijzelf had:
  • - Ik ben niet leuk genoeg
  • - Ik ben niet interessant genoeg
  • - Ik ben niet grappig genoeg
Kortom; ik ben niet ‘goed’ genoeg.
Natuurlijk was ik niet de enige met zulke gedachten. Maar waar anderen zich niet zo lieten beïnvloeden door die gedachten, vrat het mij letterlijk op van binnen.
Heb je wel eens gehoord van negatieve gedachtenloop? Dat begint met een simpele negatieve gedachte, die vervolgens een diepere negatieve gedachte triggert, die vervolgens.. Je snapt het. Van zulke gedachtenloops had ik veel last. En ze werden steeds erger. Uiteindelijk belandde ik op jonge leeftijd in een depressie. Ik zag geen positief toekomstbeeld meer voor mij.
Maandenlang lag ik in bed en kon ik amper iets doen.
Tot ik op een gegeven moment een zelfhulpboek over mindset begon te lezen. Zo kreeg ik meer inzicht in mijn situatie, gedachten en gevoelens.
Ik begon te begrijpen welke stappen ik kon zetten om er uit te komen. Nu ben ik 2 jaar bezig met mijn ondernemen en zelfontwikkeling. Ik ben dankbaar dat het voor mij zo is gelopen.
Maar ik weet ook dat veel tieners nu niet de mogelijkheid hebben of überhaupt afweten van manieren om zichzelf te ontwikkelen.”
Michel is niet alleen helemaal hersteld, hij mag zichzelf een topondernemer noemen en staat nu aan de andere kant van het spectrum als hoofdsponsor van The Purpose.
“Ik ben blij ben dat ik deze week de actie van het goede doel ‘The Purpose’ kan steunen:
De volledige opbrengst van onze nieuwe LinkedIn mini cursus (deze week €20 ipv €100) zal ik doneren aan hun 500km Ultramarathon.
Het grote thema van de cursus is dat je leert hoe jij jouw eerste 50 inbound leads uit LinkedIn genereert. Klik op deze link om de LinkedIn minicursus (incl. ChatGPT cursus) aan te schaffen en tegelijk de actie van The Purpose te steunen: Minicursus
Bedankt voor het lezen. Lees meer over The Purpose op de website van deze jonge mannen en steun de actie! The Purpose
Ga terug