Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
Michel de Vries
Artikel een half jaar oud
Blog
Het belang van een sportmedische keuring
Bij veel sportevenementen over de hele wereld vraagt de organisatie om een gezondheidsverklaring. Uiteraard is dit om de verantwoordelijkheid terug te leggen bij de deelnemers. Maar ook om de deelnemers bewust te maken dat hun gezondheid het belangrijkste is wat er is.
Want sporten is gezond en kent heel veel voordelen voor jouw gezondheid.
Waar de hele wereld zich de afgelopen tijd druk heeft gemaakt om het COVID-19 virus gaan er wereldwijd dagelijks zoveel meer mensen dood aan inactiviteit.

Oftewel zitten.

Door niet te bewegen maak jij jezelf uiteindelijk ziek. Het is dus zaak dat je dit ziet. Ziet dat je geen keuze hebt. Ziet dat bewegen of sporten nodig is om langer gezond door het leven te gaan. Veroudering van je lichaam uitstellen en fit blijven. Weten dat wat je nu doet (of juist niet doet) gevolgen heeft voor later.
Later als jij denkt dat je nog veel tijd hebt om te genieten. Maar dat later is nu. Nu moet je de pijn opzoeken die je kan voelen als je geen zin meer hebt om van de bank af te komen. Weerstand kunnen bieden tegen de verleidingen die op de loer liggen. Verleidingen die nu even lekker voelen maar ervoor zorgen dat je later de rekening moet betalen.
Wij denken dan ook dat het goed is om vandaag nog te starten met het veranderen van ongezonde patronen. Dat is echt niet altijd makkelijk dat weten we goed!
Een goede start kan zijn om inzicht te krijgen in waar je nu staat. Dat biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst maar geeft je wel inzicht. Risico factoren voor toekomstige gezondheidsklachten die je nu nog niet ervaart kunnen worden blootgelegd.
Durf jezelf hier inzicht in te geven door een sportmedisch keuring bij een sportarts (van een SMA)? Wij hebben goede contacten bij SMC Plemper in Alkmaar. Je kunt eenvoudig door onderstaande link een afspraak maken voor een sportmedische keuring. Zorg er dan ook voor dat je een inspanningstest gaat doen.
Geef jezelf de kennis zodat je weet wat er moet gebeuren om later, als je groot bent, nog steeds te kunnen genieten van het leven. Wetende dat je nooit een garantie hebt voor de toekomst wil niet zeggen dat je nu je ogen moet sluiten voor waar je nu staat.
Uiteraard doen wij ook ons best en lukt het niet altijd om alles goed te doen. Maar met elkaar kunnen wij dit. Samen werken aan een fit en vitalere toekomst.
Want “Liever te vroeg in de kist dan een feestje gemist” is je ogen sluiten en opgeven.
Door iets minder vaak of anders te doen ga je het meer waarderen als het er wel is. Oftewel je verhoogt de intensiteit van deze beleving waardoor de waarde stijgt en je een rijker leven kunt leven.
Wij leven een leven in overvloed en kunnen krijgen wat we willen zonder daar echt iets voor te doen.
Hoe veel meer kan jij ervan genieten als je weet wat je ervoor gedaan hebt. Het lopen van een marathon is niet voor niets een super intense ervaring die je nooit meer vergeet.
Juist al die arbeid die je hebt moeten verrichten zorgt ervoor dat je een ongelooflijk waardevolle en intense beleving kunt overhouden aan iets waar jij knetterhard voor hebt gewerkt.
Start vandaag, pak de telefoon en regel een sportmedische keuring bij SMA Plemper in Alkmaar. Pak de spiegel en kijk naar waar je nu staat!
Lijst met verwijzingen
Ga terug